«Πραξικόπημα» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κάνουν λόγο, μιλώντας στο matrix24.gr ακόμη και για «πραξικόπημα», διερωτώμενοι «ποια η διαφορά κυβερνητών που δεν εξελέγησαν από το λαό από μια κυβέρνηση η οποία παρακάμπτει τη Βουλή και διεκπεραιώνει τις απαιτήσεις της τρόικας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου». Εξάλλου, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η «θεσμικά και συνταγματικά οριακή λειτουργία της κυβέρνησης» -όπως λένε- δε φαίνεται μόνο

από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά και από τον τρόπο που αναβάλλει διαρκώς την συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής περί το Μνημόνιο.

Την έντονη ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ για την παράκαμψη της Βουλής δεν έκρυψε χθες, εξάλλου, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. «Ο κ. Σαμαράς όταν έλεγε ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα, έλεγε τη μισή αλήθεια. Εννοούσε ότι θα είναι τα τελευταία που θα ψηφιστούν στη βουλή, διότι η Βουλή “εξορίζεται” από την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν μπαίνει απλά στο περιθώριο, καταργείται η λειτουργία της», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «Πλέον οι τροϊκανοί επίτροποι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, σαν αυτές που αποφασίστηκαν χθες (σ.σ. προχθές), θα κυβερνούν ερήμην των συσχετισμών και των διαδικασιών στο ελληνικό κοινοβουλίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα