Προεκλογικές, μετεκλογικές και υπό όρους συνεργασίες

«Έχει γίνει κατανοητό ότι ουδείς παίρνει αυτοδυναμία», δηλώνει τώρα ο Χρήστος Πρωτόπαπας, επαναφέροντας αίφνης το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, προκειμένου –λέει- να μην εκβιάζει ο ένας τον άλλον…

Γεγονός είναι ότι στην Ιπποκράτους, το θέμα των συνεργασιών έχει ανοίξει για τα καλά, από τότε που ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε ως και κοινή εκλογική κάθοδο με τις άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι ντε και καλά επικεφαλής.

Οι συνεργασίες

όμως για τους πράσινους, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Στις προεκλογικές και στις μετεκλογικές.

Στην πρώτη κατηγορία, θα ήθελαν συμπόρευση με τη ΔΗΜΑΡ. Το έχουν άλλωστε ζητήσει. Με τη ΝΔ εκτιμούν ότι έχουν αποκλίνουσες διαφορές, μη αποκλείοντας πάντως περαιτέρω μετεκλογική συνεργασία. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ… «Έχουμε μεγάλες διαφορές για την πορεία της ελληνικής οικονομίας… Τον ΣΥΡΙΖΑ τον καλέσαμε για συνεργασία τον Ιούλιο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρει αν θέλει το μνημόνιο ή όχι», υποστήριξε χθες ο κ.Πρωτόπαπας, αφήνοντας πάντως –και εδώ είναι η έκπληξη- ένα παράθυρο ανοιχτό. «Μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ θα γινόταν αν αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτική», είπε, τονίζοντας ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι μακροπρόθεσμα μία μεγάλη κεντροαριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, … το ξέρει;

Keywords
Τυχαία Θέματα