ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟ ΕΣΥ

10:20 9/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Στα χέρια ξένων ιδιωτών φαίνεται ότι θα δοθούν πολύ σύντομα μονάδες Υγείας του ΕΣΥ στην περιφέρεια προκειμένου να αξιοποιηθούν για ιατρικό τουρισμό.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Τμήματα νοσοκομείων, αλλά ακόμα και ολόκληρα νοσηλευτικά ιδρύματα αναμένεται να ενοικιαστούν πολύ σύντομα σε ξένους, προκειμένου να ξεκινήσει ο ιατρικός τουρισμός, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή

κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Με βάσει το σχέδιο του Γ. Στουρνάρα, μονάδες υγείας του ΕΣΥ, ακόμη και ολόκληρα νοσοκομεία θα ενοικιασθούν σε ξένους ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται στη χώρα μας επεμβάσεις αλλά και προγράμματα αποκατάστασης ξένων ασθενών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή έδωσε σχετικές λεπτομέρειες τονίζοντας ότι κυρίως περιφερειακά νοσοκομεία τα οποία σήμερα δεν παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα, θα μπορούν να ενοικιάζονται σε ξένους ώστε να έρχονται στη χώρα μας για «πακέτα» επεμβάσεων ξένοι ασθενείς. Ο ιατρικός τουρισμός -κατά τον υπουργό Οικονομικών- θα αυξήσει την κινητικότητα στα ελληνικά νοσοκομεία πολλά από τα οποία σήμερα δεν παρουσιάζουν την αποδοτικότητα για την οποία είχαν σχεδιασθεί. Μάλιστα ο κ. Στουρνάρας ευελπιστεί ότι η παροχή πακέτων για επεμβάσεις και τσεκ-απ σε ασθενείς κυρίως από τα Βαλκάνια και την Κύπρο θα αποφέρει στο ΕΣΥ μεγάλα κέρδη.

Στο πλαίσιο αυτό θα δίνονται και κίνητρα ώστε να δημιουργούνται μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας από ιδιώτες, σε συνεργασία με το δημόσιο τομέα, με τα γνωστά ΣΔΙΤ. Πάντως το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσει και η συγχώνευση των νοσοκομείων η οποία είχε προγραμματισθεί και είχε μείνει στα χαρτιά. Άλλωστε το μόνο που έγινε είναι η συν-διοίκηση ορισμένων νοσοκομείων από όπου και εξοικονομήθηκαν ελάχιστα έξοδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα