Προς νέα αναβολή η δίκη για την υπεξαίρεση στην ΑΕΚ από Ψωμιάδη

08:42 4/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Έτσι, σήμερα έχει μεν πάλι προσδιοριστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για υπεξαίρεση περίπου 21 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, αλλά τα χέρια των δικαστών, όπως όλα δείχνουν, θα είναι και πάλι δεμένα …

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σκοπιανές αρχές δεν έχουν απαντήσει στο συμπληρωματικό

αίτημα της ελληνικής δικαιοσύνης για την έκδοσή του σχετικά με πράξεις που δεν περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να μένει – τουλάχιστον επί του παρόντος – στο απυρόβλητο για την πράξη της υπεξαίρεσης.

Οι υπερασπιστές του εξάλλου, που θα τον εκπροσωπήσουν και σήμερα, καθώς ο ίδιος δεν θα είνια παρών στο ακροατήριο, από την πρώτη στιγμή πάτησαν στην ελλιπή απόφαση του δικαστηρίου των Σκοπίων, με βάση την οποία προκύπτει ότι ο εντολέας τους έχει εκδοθεί μόνο για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, για την οποία και κρατείται, αλλά όχι και για την υπεξαίρεση από την ΑΕΚ για την οποία επίσης κατηγορείται.

Το διαπιστωμένο κενό της δικαστικής απόφασης δεν παίζει μόνο δικονομικό ή τυπικό ρόλο, αλλά αποτελεί ουσιαστικό εμπόδιο, καθώς ο κατηγορούμενος δεν επιτρέπεται με βάση τις αρχές του Δικαίου να δικαστεί για πράξη που δεν έχει συμπεριληφθεί στην απόφαση με βάση την οποία εκδόθηκε.

Η ουσιαστική παράλειψη κινητοποίησε αμέσως την Εισαγγελία Εφετών, καθώς εδώ και μήνες είχε στείλει – ως όφειλε – συμπληρωματικό αίτημα ζητώντας την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη και για το αδίκημα της υπεξαίρεσης. Για το λόγο αυτό, οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει συμπληρωματική απάντηση, που δεν έχουν όμως λάβει.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, η απόφαση του δικαστηρίου και σήμερα, όπως εκτιμάται , είναι μονόδρομος και θα οδηγήσει σε εκ νέου αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης. Εκτός αν η απάντηση είναι καθ΄οδόν…

 

Keywords
Τυχαία Θέματα