ΨΑΧΝΟΥΝ 200 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

13:40 6/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ πρέπει να επιστρέψει το υπουργείο Οικονομικών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που είχαν καταβάλει το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και εν συνεχεία εξαιρέθηκαν.

Οι επιστροφές ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου και είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία δεδομένου ότι τα κρατικά

ταμεία είναι άδεια.

Σημειώνεται ότι ο νόμος για την επιβολή του ειδικού τέλος που προβλέπει αρκετές εξαιρέσεις οι οποίες διευρύνθηκαν μετά τη ψήφιση του σχετικού νόμου ακόμα και μετά την έκδοση των πρώτων λογαριασμών. Οπότε αρκετοί φορολογούμενοι κλήθηκαν να καταβάλλουν κάποιες δόσεις του ειδικού τέλους μέχρι να εγκριθεί από τις εφορίες η εξαίρεση τους.

Υπενθυμίζεται ότι από το «χαράτσι» έχουν απαλλαγεί (υπό προϋποθέσεις και με την υποβολή συγκεκριμένων δικαιολογητικών) φορολογούμενοι που οι συνθήκες διαβίωσης τους δεν τους επέτρεπαν να καταβάλουν το χαράτσι ή να πληρώσουν μειωμένο τέλος. Επίσης είχαν απαλλαχθεί, οι κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών και τα βιοτεχνικά κτίρια. Οι πειρσσότεροι κατέβαλλαν τις πρώτες δόσεις και τώρα ήθε η ώρα το δημόσιο να τους επιστρέψει τα ποσά.

Keywords
Τυχαία Θέματα