«Ψήνεται» συνεργασία

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Εκτός των δύο διαγραφέντων, στην εκδήλωση στο «Πόλις» με τίτλο «Κρίση: Τί χρειάζεται η Αριστερά» θα μιλήσει και ο Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος προ δεκαημέρου αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ, διαφωνώντας με τη στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά. Επίσης, στο πάνελ των ομιλητών εκτός του Μιχάλη Τρεμόπουλου των Οικολόγων, θα παρίσταται ο τακτικότατος συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα

(και υπουργός Εξωτερικών ενδεχόμενης κυβέρνησης της Αριστεράς, όπως λέγεται από πολλούς στην Κουμουνδούρου…) Νίκος Κοτζιάς. Όμως, η συμμετοχή που έχει σημασία είναι αυτή του διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά. Η συμμετοχή του Νίκου Παππά στο εν λόγω πάνελ δείχνει ότι ο δίαυλος επικοινωνίας με τους αποσκιρτήσαντες από τη ΔΗΜΑΡ είναι ανοιχτός.

Σύσκεψη με… παρασκήνιο

Εξάλλου, η συμμετοχή του διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα αποφασίστηκε κατόπιν σύσκεψης της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, του Συντονιστή της Γραμματείας, Δημήτρη Βίτσα, του γραμματέα της Κ.Ο., Νίκου Βούτση, του Αλέκου Φλαμπουράρη, του Πάνου Σκουρλέτη κ.α.
Καλά ενημερωμένες πηγές της Κουμουνδούρου δεν κρύβουν ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι μόνο η αρχή του «πολιτικού φλερτ» του «Αριστερού Δικτύου» της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, θεωρείται δεδομένο ότι οι κκ. Βουδούρης, Μουτσινάς, Νεφελούδης και Μπαγεώργος (είχε αποχωρήσει νωρίτερα από τη ΔΗΜΑΡ) θα συγκροτήσουν κάποιου είδους πολιτική κίνηση, προκειμένου να συνεργαστούν μεν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς να προσχωρήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα