Ψυχραιμία και …περισυλλογή προτείνει ο Καστανίδης

Ο ίδιος πάντως, εξέφρασε την άποψη ότι οι εισαγγελείς θα έπρεπε να συνυπολογίσουν με άλλη βαρύτητα την πιθανότητα τέλεσης νέων αδικημάτων, τασσόμενος εμμέσως κατά της απόφασης να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους κάποιοι εκ των κατηγορουμένων βουλευτών. Αναφερόμενος στους ανακριτές είπε ότι «θα μπορούσαν να κάνουν την θεμελιώδη σκέψη ότι αν αφεθούν ελεύθεροι θα συνεχίσουν».

Πολιτικά, δε, υποστήριξε ότι ήταν προφανές ότι όταν πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση με τουλάχιστον 32 πράξεις σε 36 έτη, θα έπρεπε να υπάρξει η σκέψη για πιθανή τέλεση νέων εγκλημάτων. «Στον πολιτικό

μας ορίζοντας υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα αίτια που γέννησαν το φαινόμενο», είπε, εκτιμώντας ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης, οδηγούν τους πολίτες σε απόγνωση και ταπείνωση. «Αυτό μας διδάσκει το φάσμα της Βαϊμάρης», είπε, υποστηρίζοντας ότι «θα πρέπει να προσέξουμε τι είναι αυτό που διαφορετικές εποχές μπορεί να παράξει τα ίδια αποτελέσματα» και καταλήγοντας ότι «αυξάνεται η πολιτική επιρροή μίας ναζιστικής οργάνωσης και αυτό είναι κίνδυνος για τον ακρωτηριασμό της Δημοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα