ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν σημαντική πτώση και το ευρώ υποχωρεί, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις εξελίξεις στην Ισπανία και την οικονομία της Ευρωζώνης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 σημειώνει απώλειες 0,9%, ενώ κατά 2% υποχώρησε ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,19% και διαμορφώνεται στα 1,2872 δολάρια.

Τα ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια υποχωρούν εν μέρει λόγω των ζημιών 1,1% που κατέγραψε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατά το κλείσιμό του χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg,

στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε η δήλωσε του Προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ κ. Τσαρλς Πλόσερ ότι ο τρίτος γύρος αγορών ομολόγων από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Fed) μπορεί να αποτύχει να στηρίξει την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Ο εντεινόμενος εθνικισμός αποτελεί ένα επιπλέον χαρακτηριστικό στη μακρά δημοσιονομική κρίση της Ευρωζώνης, με την αβεβαιότητα στην Ισπανία να ενισχύεται από την αποσχιστική τάση της Καταλονίας, που είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της Ισπανίας, σύμφωνα με τους Financial Times.

Οι διαδηλώσεις στην Ισπανία κατά των μέτρων λιτότητας υπενθυμίζουν στους επενδυτές τις πολιτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στην προσπάθεια τους να μειώσουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα των κρατών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα