ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ : ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΜΠΟΥΡΓΚΕΣ

Το Αφγανιστάν δεν έχει θάλασσα (μέχρι στιγμής), αλλά έχει μπούργκα. Στη Βραζιλία, απ’ την άλλη, τα έχουν όλα και συμφέρουν.

Με τις δημιουργίες του διάσημου Βραζιλιάνου σχεδιαστή Aλεξάντερ Χέρκοβιτς ξεκίνησε η εντυπωσιακή εβδομάδα μόδας στη βραζιλιάνικη πόλη. Ο σχεδιαστής παρουσίασε μια «προσγειωμένη» κολεξιόν, στην οποία αποτυπώνεται ο ήλιος, η θάλασσα, τα χρώματα, το κέφι, ο χορός, η ερωτική διάθεση, ο εναλλακτικός τρόπος ζωής, που χαρακτηρίζει το χαρακτήρα του κλίματος και τον ύφος ζωής των Καριόκας. Σε παρόμοιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι υπόλοιπες σχεδιαστικές παραπομπές των Βραζιλιάνων

ντηζάινερς που παρουσίασαν μια ενδιαφέρουσα αντιπρόταση απέναντι στην κυριαρχία των διάσημων οίκων μόδας Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής. Ωστόσο ο Χέρκοβιτς  προχώρησε και σε ενδυματολογικές προτάσεις που, ειδικότερα στο στιλ των μαγιό, θα έκαναν τους Ταλιμπάν να ανατριχιάσουν μόνο και στην ιδέα ότι θα είχαν εφαρμογή στα «αόρατα» σώματα των γυναικών της πατρίδας τους. Ευτυχώς για αυτούς το Αφγανιστάν δεν έχει θάλασσα.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα