«ΣΑΦΑΡΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα μπαίνουν όσοι φορολογούμενοι έβγαλαν εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό την ώρα που δήλωναν στην εφορία πενιχρά εισοδήματα.

Πιο ειδικά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Τσάγγας έδωσε εντολή προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ι. Σακελλάκο να προχωρήσει στην άμεση διερεύνηση του θέματος και ο καταλογισμός ποινικών ευθυνών σε όσους φοροδιαφεύγουν.

Συγκεκριμένα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει: «Ενεργώντας εν προκειμένω κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 35 εδάφιο (β) ΚΠΔ παρακαλούμε

όπως ενόψει σχετικών δημοσιευμάτων στον Αθηναϊκό Τύπο (επισυνάπτονται σχετικά δημοσιεύματα) περί αποκρύψεως εκ μέρους σημαντικής μερίδας συμπολιτών μας περιουσιακών τους στοιχείων υποκειμένων σε φορολόγηση, ενεργήσετε τα δέοντα προκειμένου να διερευνηθεί το θέμα για την άσκηση ή μη ποινικής διώξεως σε βάρος των εμπλεκομένων ατόμων στην υπόθεση αυτή».

Η ενέργεια αυτή έρχεται έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» , το οποίο αποκάλυπτε στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για δεκάδες εμβάσματα που έφυγαν προς τράπεζες του εξωτερικού, τη χρονιά που η χώρα μας μπήκε σε τροχιά Μνημονίου.

Σύμφωνα με τον κατάλογο, μόνο το έτος 2010, 731 άτομα φυγάδευσαν στο εξωτερικό 1 δισεκατομμύριο ευρώ, εκ των οποίων οι 403 δήλωσαν μηδενικό εισόδημα, ενώ 181 είχαν δηλώσει εισόδημα από 500 έως 5.000 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι το περιστατικό όπου το 2010 ένας συμπατριώτης μας έβγαλε στο εξωτερικό 52 εκατ. ευρώ,  τη στιγμή που στην εφορία είχε δηλώσει μόλις 25 χιλιάδες ευρώ.

Πολλά είναι τα αντίστοιχα παραδείγματα στα οποία εμπλέκονται γυναίκες ακόμη και μετανάστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα