ΣΑΛΠΙ-ΣΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

 Η Σλοβακία είχε τις ευκαιρίες, αλλά η Ελλάδα είχε το γκολ του Σαλπιγγίδη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφυγε με το διπλό (1-0) και διατηρήθηκε σε τροχιά πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Παρά την κακή της απόδοση η Εθνική Ελλάδας πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Σλοβακίας (1-0) και παραμένει

ισόβαθμη με τη Βοσνία, η οποία όμως είναι πρώτη λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Με ουκ ολίγες αλλαγές παρέταξε την Εθνική ο Φερνάντο Σάντος, αφού έβαλε τον Σιόβα δίπλα στον Παπασταθόπουλο και άφησε εκτός τους Μανιάτη-Φορτούνη βάζοντας στη θέση τους τον Σαλπιγγίδη και τον Νίνη.

Η διαφορετική -σε σχέση με τη Βοσνία- ενδεκάδα της Ελλάδας δεν έβγαλε κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι της. Οι Σλοβάκοι ήταν αυτοί που είχαν καλύτερα πατήματα και φάσεις στην εστία του Καρνέζη σε αντίθεση με την Εθνική Ελλάδας που δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ.

Ίδια και χειρότερη εικόνα στο δεύτερο μέρος με την Ελλάδα να δέχεται τη μία επίθεση μετά την άλλη από τους Σλοβάκους, οι οποίοι δημιούργησαν ουκ ολίγες επικίνδυνες στιγμές στο ελληνικό τέρμα.

Κόντρα στη ροή του ματς, όμως, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 63ο λεπτό ο φορ του ΠΑΟΚ δέχθηκε τη μπαλιά του Κατσουράνη και από κοντά πλάσαρε σε πρώτο χρόνο και άνοιξε το σκορ.

Το μόνο που είχε πλέον η ομάδα του Σάντος ήταν να διαχειριστεί το αποτέλεσμα. Παρά την απώλεια με θλάση του Σιόβα, η Ελλάδα κράτησε το 0-1, αν και είδε… το Χάρο με τα μάτια της, αφού οι γηπεδούχοι πίεσαν, έχασαν φάσεις, είχαν δοκάρι, αλλά -ευτυχώς για εμάς- δεν απάντησαν στο γκολ του «Σάλπι».

Για επιμύθιο να τονίσουμε πως η Ελλάδα σκόραρε για 15η φορά στο δεύτερο μέρος σε 18 παιχνίδια με τον Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία!

Οι συνθέσεις:

Σλοβακία (Γκρίγκα): Κούτσιακ, Ζαμπάβνικ, Σαλάτα, Σκρτελ, Μπρέζνανικ, Κούτσκα (82′ Γκουεντέ), Πετσόβσκι, Σαπάρα, Χάμσικ, Στοχ (69′ Βέις), Ντούρις (72′ Χολόσκο).

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Σιόβας (75′ λ.τρ. Φωτάκης), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Νίνης (66′ Καραγκούνης), Τζιόλης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (60′ Μήτρογλου).

Keywords
Τυχαία Θέματα