Σε δύο ταμπλό ο Βενιζέλος

Με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στα κυβερνητικά του καθήκοντα και δη αυτά του υπουργού Εξωτερικών ενόψει της ανάληψης και της ευρωπαϊκής προεδρίας για το πρώτο εξάμηνο του 2014, δεν λησμονεί την ανάγκη ενδυνάμωσης του ΠΑΣΟΚ ως την κύρια δύναμη της Κεντροαριστεράς, καθώς γνωρίζει καλά ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ειδικότερα, τις προτεραιότητες της Ελλάδας ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ την 1η Ιανουαρίου του 2014,

θα συζητήσουν αύριο τα μέλη της κυβέρνησης, σε υπουργικό συμβούλιο που συγκαλεί ο πρωθυπουργός, με τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει αποκαλύψει πολλές εξ αυτών ήδη από χθες και την ενημέρωση που παρείχε στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας της Βουλής. Ειδικότερα, μίλησε για την ανάπτυξη με απασχόληση και κοινωνική συνοχή, τα ζητήματα μετανάστευσης, την οικονομική και νομισματική πολιτική, αλλά και την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική. «Σημασία έχει να τονιστεί διεθνώς, πως η Μεσόγειος είναι ευρωπαϊκός πλούτος», είπε συγκεκριμένα, αναφέροντας ιδιαίτερα τις θαλάσσιες ζώνες, την υφαλοκρηπίδα, την ΑΟΖ και τις αλιευτικές ζώνες στην Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μία μικρή ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ, την οποία δεν θέλει σε καμία περίπτωση να απωλέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιχειρεί ʽανοίγματα΄στον χώρο που παραδοσιακά ανήκει. Χωρίς ο ίδιος να βγαίνει μπροστά, οι κινήσεις προσέγγισης εκσυγχρονιστών συνεχίζονται στο παρασκήνιο, ενώ αντίστοιχα επιχειρείται να οικοδομηθεί μία καλή σχέση με τους ʽπαπανδρεϊκούςʼ του κόμματος.

Οι προσπάθειες αναμένεται να ενταθούν και ενόψει της επετείου 39 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτέμβρη, όπου στην Χαριλάου Τρικούπη ευελπιστούν στην παρουσία κορυφαίων στελεχών όλων των ʽαποχρώσεωνʼ του κόμματος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της. Υπενθυμίζεται ότι αυτός θα είναι διήμερος και θα έχει την μορφή πολιτικο-επιστημονικού συνεδρίου, μέσα από το οποίο στόχος είναι να αναδειχθούν οι χαώδεις διαφορές της Ελλάδας σήμερα από εκείνης του 1974 και ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ στη συντελεσθείσα αυτή πρόοδο. Ένα θέμα δηλαδή, που κατεξοχήν τους ενώνει…

Keywords
Τυχαία Θέματα