Σε ελεύθερη πτώση τα κόμματα

«Χαμηλές πτήσεις» κάνουν τα κόμματα σε ακόμη μία δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ιστότοπου Newsit.gr από την Alco. Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Ν.Δ. με 20,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,9%. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα παραμένει σταθερή σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση

του Μαρτίου, καθώς υποχώρησαν τα ποσοστά και των δύο (από 20,7% και 20,1% αντίστοιχα).

Τρίτη σε προτιμήσεις είναι η Χρυσή Αυγή με 9,3% (9,2% τον Μάρτιο). Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,5% (από 6,6% πριν από ένα μήνα), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (5% από 6,3% τον Μάρτιο), το ΚΚΕ με 4,9% (από 5,4%) και η Δημοκρατική Αριστερά με 3,7% (από 4,1%).

Για πρώτη φορά καταγράφεται η «Συμφωνία για μια Νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου με 2% και το «Σχέδιο Β» του Αλέκου Αλαβάνου με 1,4%. Το 5,2% προτιμά κάποιοι άλλο κόμμα, το 3,9% δήλωσε ότι θα ψήφιζε λευκό, το 8,1% θα απείχε. Το ποσοστό των αναποφάσιστων αυξήθηκε στο 10,6% από 7,5% τον Μάρτιο.

Το 62% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η κυβέρνηση κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ωστόσο η πλειονότητα δεν βλέπει εναλλακτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς το 51% πιστεύει ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το 44% δεν θεωρεί αξιόπιστο ούτε τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε τον Αλέξη Τσίπρα. Μόνο το 35% θεωρεί πιο αξιόπιστο τον πρωθυπουργό και το 21% τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Keywords
Τυχαία Θέματα