Σήμερα κληρώνει για την Εθνική Τράπεζα

Σήμερα πραγματοποιείται η κρίσιμη Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας η οποία θα αποφασίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης.

Στελέχη της τράπεζας δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για την ανακεφαλαιοποίηση υπογραμμίζοντας ότι η ιδιωτική συμμετοχή

α εξασφαλιστεί. Όπως σημειώνουν στελέχη της ΕΤΕ το ενδιαφέρον τόσο των παλαιών (σημερινών) όσο και νέων επενδυρών για τη συμμετοχή τους στην αύξηση είναι μεγάλο εξού και η απόφαση της διοίκησης της τράπεζας να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση, την αναπροσαρμογή από το 10% στο 12% του στόχου-ορίου συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής.

Παράλληλα μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον πελατών και μικροεπενδυτών για την συμμετοχή τους στην αύξηση. Το μεγάλο δέλεαρ είναι η υψηλές δυνητικές αποδόσεις των warrants οι οποίες μπορούν να ξεπεράσουν ακόμα και το 1.000% υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα θα επιστρέψουν σε τροχιά ανάκαμψης.

Σύμφωνα με στελέχη της Εθνικής το μεγάλο ενδιαφέρον για την αύξηση οδήγησε τη διοίκηση στην απόφαση να διευρύνει το ποσοστό της ιδιωτικής συμμετοχής για να καλυφθεί το ενδεχόμενο η ζήτηση να υπερβεί το προσδοκώμενο όριο του 10% που ως προς το ποσό ανέρχεται σε 975,6 εκατ. ευρώ, λόγω της πιθανής συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών, προτείνεται στην Γενική Συνέλευση, που θα συνέλθει σήμερα, το δικαίωμα προτίμησης για την αύξηση σε μετρητά να ορισθεί μέχρι του ποσού των 1.171 εκατ. ευρώ, ήτοι σε ποσοστό 12 % της αύξησης.Εφόσον αυτό επιτευχθεί, δηλαδή η ιδιωτική συμμετοχή ανέλθει στο 12%, τα δικαιώματα μελλοντικής απόκτησης μετοχών (warrants) θα αντιστοιχούν σε 7,33 πρόσθετες κοινές μετοχές για κάθε μία μετοχή που θα μετέχει στην αύξηση. Ως γνωστόν με βάση το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής, τα δικαιώματα μελλοντικής απόκτησης μετοχών (warrants) είναι 9.Με την απόφασή της η Τράπεζα αναθεώρησης προς τα πάνω του ορίου-στόχου του 10% συμμετοχής επενδυτών στην αύξηση σε 12% διασφαλίζει:

α) το ενδεχόμενο συμμετοχής περισσότερων ιδιωτών Επενδυτών και

β) ευχέρεια κατανομής σε περισσότερους ιδιώτες Μετόχους, σύμφωνα και με την πολιτική της για διεύρυνση της μετοχικής της βάσης.

Οι Μέτοχοι στην Εθνική Τράπεζα ανέρχονται σήμερα σε περίπου 250.000. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και περί τους 70.000 Μετόχους της Eurobank, που αντάλλαξαν τις μετοχές τους με μετοχές της Εθνικής, σημαντικός αριθμός των οποίων ήταν ήδη Μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα