Στα άκρα Ομπάμα – Ρεπουμπλικάνοι

Εχθές το βράδυ απέτυχε πρόταση των Ρεπουμπλικανών για τμηματική άρση του αδιεξόδου. Πρόταση των Ρεπουμπλικανών για να διασφαλιστεί αρχικά η χρηματοδότηση εθνικών πάρκων και επιδομάτων σε βετεράνους πολέμου ναυάγησε στο Κογκρέσο εξαιτίας της αντίστασης των Δημοκρατικών. Η πρόταση φυσικά δεν αφορούσε το πραγματικό μήλον της έριδος, την χρηματοδότηση της μεταρρύθμισης Ομπάμα στο σύστημα περίθαλψης. Oι Ρεπουμπλικανοί ξεκίνησαν το αδιέξοδο, μπλοκάροντας κονδύλια για το Obamacare -μπλόκο που το μεγαλύτερο μέρος του κόμματος

δεν εμφανίζεται πρόθυμο να αποσύρει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ασκεί βέτο στα αποσπασματικά νομοσχέδια που αποκαθιστούν τη χρηματοδότηση σε ορισμένα μόνο τμήματα της κυβέρνησης, ανέφερε την Τρίτη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έιμι Μπρουντέιτζ. «Αυτές οι αποσπασματικές προσπάθειες δεν είναι σοβαρές, και δεν είναι τρόπος αυτός για να λειτουργεί μια κυβέρνηση», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Η ίδια σημείωσε ότι ο Λευκός Οίκος επιθυμεί από το Κογκρέσο να περάσει ένα νομοσχέδιο που θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης χωρίς να «επισυνάπτονται» άσχετα μέτρα για την άσκηση της πολιτικής. «Ο πρόεδρος και η Γερουσία ήταν σαφείς ότι δεν θα δεχθούν αυτό το είδος παιχνιδιού, και αν αυτά τα νομοσχέδια έρθουν στο γραφείο του προέδρου, θα ασκήσει βέτο», είπε η εκπρόσωπος.

Ελάχιστοι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές (τουλάχιστον 12, σύμφωνα με την Washington Post) είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν νομοσχέδιο για χρηματοδότηση του προϋπολογισμού χωρίς να εμποδίσουν το Obamacare, φοβούμενοι πως η αμερικανική κοινή γνώμη θα επιρρίψει σε αυτούς την ευθύνη για το λουκέτο (όπως είχε γίνει τις προηγούμενες δύο φορές, το 1994 και το 1996)

Keywords
Τυχαία Θέματα