«Στα όπλα» για την ΕΡΤ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Κουμουνδούρου αποτελεί ειλημμένη απόφαση να συντηρήσουν το κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο ως το τέλος, ενώ εκτιμούν ότι η τροπή που πήραν τώρα τα πράγματα όχι μόνο «θολώνει» το «success story» της κυβέρνησης, αλλά μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πρόωρες εκλογές.

Για τον λόγο αυτό, μετά τις 3 τα ξημερώματα, ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη εκ νέου στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

στην Αγία Παρασκευή και, ευρισκόμενος στον τηλεοπτικό «αέρα», πληροφορήθηκε για την πρόθεση των ΜΑΤ να εισβάλουν -με απειλή αυτοφώρου- στο κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης. «Αν μού επιτρέπετε, θα μείνω εδώ μαζί σας», είπε τότε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (περισσότεροι από 50 ήταν τα ξημερώματα στο Ραδιομέγαρο) δε θα άφηναν τα ΜΑΤ να μπουν στο κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης.

«Βαθιά προβληματισμένος ο Παπούλιας»

Παράλληλα, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τον Πρώτο Πολίτη να μην υπογράψει την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, ενώ, όπως επισήμανε χθες μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κάρολο Παπούλια, άκουσε έναν «βαθιά προβληματισμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας». «Είναι προβληματισμένος και ο ίδιος, είναι θεματοφύλακας του πολιτεύματος και το πολίτευμα τώρα απειλείται», είπε χαρακτηριστικά στις 3.30 τα ξημερώματα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «υπέρβαση της συνταγματικής νομιμότητας» και επισήμανε ότι «από τη στιγμή που τα δύο από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης έχουν δηλώσει ότι διαφωνούν με το κλείσιμο της ΕΡΤ, η κυβέρνηση δεν έχει τη δεδηλωμένη για να προχωρήσει στο λουκέτο».

Παρέμβαση και του ΚΚΕ

Να αναπέμψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το «λουκέτο» ζητεί από τον Κάρολο Παπούλια και ο Περισσός. Το ΚΚΕ, μάλιστα, αναμένεται να καταθέσει σήμερα και σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή, ενώ στις 4.15 τα ξημερώματα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης, επισήμανε στη ΝΕΤ ότι «η κυβέρνηση δεν έχει πλειοψηφία στη Βουλή, τα δύο από τα τρία κόμματα διαφωνούν και δεν μπορεί να εφαρμόσει την απόφαση».

Keywords
Τυχαία Θέματα