ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

08:00 8/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε πολλή δουλειά σήμερα. Περί τα 25 λεπτά κράτησε η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, περί τη μισή ώρα η συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και περί τα τρία τέταρτα της ώρας το ραντεβού με το Φώτη Κουβέλη.

Η αίσθηση που αποκόμισαν όσοι μίλησαν με κάποιον από τους αρχηγούς-πρωταγωνιστές είναι πως οι κουβέντες ήταν κυριολεκτικά διερευνητικές 

και δεν τέθηκε το θέμα σχηματισμού κυβέρνησης επιτακτικά. Απλώς προσπάθησε ο ένας να καταλάβει τι θέλει ο άλλος, ώστε… όλοι μαζί να είναι έτοιμοι για το ραντεβού τους στο Προεδρικό Μέγαρο, όταν έρθει η τέταρτη φάση της διαδικασίας.

Μαθαίνω, πάντως, ότι η πιο εύκολη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά ήταν αυτή με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο άνδρες διαπίστωσαν στο πρώτο πεντάλεπτο ότι… κοινός τόπος δεν υπάρχει, αφού ο Σαμαράς μιλούσε για κάποιες τροποποιήσεις στο Μνημόνιο, ενώ ο Τσίπρας ήθελε να πεταχτεί στα σκουπίδια και να καταγγελθεί η δανειακή σύμβαση. Οπότε, αφού πέρασε το «δύσκολο» πεντάλεπτο, Σαμαράς και Τσίπρας άρχισαν να μιλούν γενικώς και αορίστως για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, για το μήνυμα που στέλνει η νίκη Ολάντ κ.α. Για την ταμπακέρα, πάντως, τίποτα. Μάλλον δεν είχαν και τίποτα να πουν, τελικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα