ΣΤΗ ΜΟΣΤΡΑ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΣΤΗ ΜΟΣΤΡΑ

Το πάντα δημοφιλές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας ξεκινά σήμερα, συμπεριλαμβάνοντας και μια ελληνική ταινία, το «Τίτλοι Τέλους» του Γιώργου Ζώη στο διαγωνιστικό τμήμα Orizzonti.

Με τον Μάικλ Μαν στο τιμόνι της κριτικής επιτροπής -από τη Βενετία ξεκίνησε άλλωστε η ευρωπαϊκή καριέρα της ταινίας του «Η διαδρομή»- και άλλα βαρύτιμα ονόματα στη λίστα των μελών (βλέπε Μαρίνα Αμπράμοβιτς και Λετίσια Κάστα) ανοίγει σήμερα την αυλαία του το 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας. Λιγότερο φωτογενές από τα δύο προηγούμενα χρόνια (τουλάχιστον ως προς την αναλογία αστέρων που πρωταγωνιστούν στις

ταινίες του διαγωνιστικού και το βαθμό προσμονής στις παγκόσμιες πρεμιέρες), το φεστιβάλ θα απονείμει το βαρύτιμο Χρυσό Λέοντα στις 8 του Σεπτέμβρη, ημέρα που θα πέσει και η αυλαία του.

Για το μεγάλο βραβείο της Μόστρα θα κονταροχτυπηθούν μεταξύ άλλων το «Master» του Τόμας Άντερσον με πρωταγωνιστές τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και τον Χοακίν Φοίνιξ, το «Something in the air» του Ολιβιέ Ασάγιας, το «At any price» του Ραμίν Μπαχρανί με τον Ντένις Κουέιντ να συναντά τον Ζακ Έφρον στο καστ της ταινίας και το «Bella Addormentata» του Μάρκο Μπελόκιο με πρωταγωνιστή τον υπέροχο Τόνι Σερβίλο.

Μοναδική ελληνική συμμετοχή φέτος -στη Βενετία είχαμε καλομάθει τη μία με τη βράβευση της Αριάν Λαμπέντ για το ρόλο της στο «Attenberg», την άλλη με το βραβείο σεναρίου που μοιράστηκαν πέρσι ο Ευθύμης Φιλίππου και ο Γιώργος Λάνθιμος για τις «Άλπεις»- εκείνη του ανερχόμενου νεαρού σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη. Ο Έλληνας κινηματογραφιστής συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους Orizzonti με την ταινία «Τίτλοι Τέλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα