ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ TO «ΜΠΑΛΑΚΙ» ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα αναδειχθεί από τις εκλογές μετατοπίζεται το «πικρό ποτήρι» της αξιολόγησης του προσωπικού στο δημόσιο τομέα.  Ήσυχοι μπορούν να «κοιμούνται» τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουνίου οι δημόσιοι υπάλληλοι. 

Η αξιολόγηση τους μετατοπίζεται, για αργότερα. Αυτό προέκυψε ουσιαστικά από τη συνάντηση των μελών των επιτροπών που έχουν συσταθεί για την αξιολόγηση των δομών  των υπουργείων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής

Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης Παύλος Αποστολίδης βασικό μέλημα του είναι να υλοποιηθούν μια σειρά από στόχοι που έχουν τεθεί προκειμένου να μην πέσουν έξω στα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί. Ωστόσο σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση προσωπικού, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο έπεται της αξιολόγησης των δομών. Με βάσει αυτό το δεδομένο υπογράμμισε ότι ως Κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου η σημερινή δεν είναι μπορεί πρακτικά και χρονικά να  ξεκινήσει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Οι επίμαχες διευκρινήσεις κρίθηκαν αναγκαίες προκειμένου να δοθεί τέλος σε συζητήσεις που γίνονταν το τελευταίο διάστημα ως προς τις πιθανότητες υλοποίησης του προγράμματος αξιολόγησης του προσωπικού από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ σε δήλωσή του ο υπουργός τόνισε ότι «η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης εντάσσεται στις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται για να βοηθηθεί η ανάπτυξη της χώρας μας. Σημαντικό τμήμα της είναι η αξιολόγηση των δομών των δημοσίων Υπηρεσιών και Φορέων. Τη Δευτέρα 28 Μαΐου έληξε η πρώτη φάση της, με την υποβολή της έκθεσης αξιολόγησης των δομών για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί και η έκθεση για το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν και τα μέλη τεσσάρων νέων Επιτροπών  Αξιολόγησης Δομών, (των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Δικαιοσύνης, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων).  Βασικός στόχος για τη συμμετοχή τους ήταν να ενημερωθούν για την μεθοδολογία της αξιολόγησης που προηγήθηκε στα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, για να ξεκινήσουν το δικό τους έργο.

Η αξιολόγηση των δομών των υπουργείων γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί  η καλύτερη λειτουργία του Δημοσίου, η αποφυγή συναρμοδιοτήτων, η αποτελεσματικότητα, η ευελιξία και βέβαια, η μείωση της δαπάνης. Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στο σύνολο των δομών των υπουργείων. Στη συνάντηση παραβρέθηκε, εκτός από στελέχη των υπουργείων και ο επικεφαλής της γαλλικής ομάδας τεχνικής βοήθειας  Pierre Lepetit.

Keywords
Τυχαία Θέματα