ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Αντιμέτωπος με το βαρύ κλίμα για την Ελλάδα, την πολυγλωσσία των Ευρωπαίων ηγετών αλλά και τις δυσμενείς εξελίξεις σε Κύπρο, Ισπανία θα βρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη βελγική πρωτεύουσα.

Έχοντας στις αποσκευές του την επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους ηγέτες ο, 83 ετών, Κάρολος Παπούλιας αναχώρησε στις 5 το απόγευμα από την Αθήνα,

προκειμένου αύριο και μεθαύριο να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Ο Κ. Παπούλιας αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δυσφορία των Ευρωπαίων ηγετών, τουλάχιστον όσων εξακολουθούν για δικούς τους λόγους να θεωρούν την Ελλάδα ως την αιτία για τα δεινά της Ε.Ε. Ταυτοχρόνως, όμως, και η ελληνική πλευρά αναγνωρίζει ότι η σχεδόν τρίμηνη ακυβερνησία έχει πλήξει έτι περαιτέρω την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, κάτι που θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει, σταδιακά, η ελληνική πλευρά.

Αυτή αναμένεται να είναι και η προσέγγιση όχι μόνον των διαβουλεύσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας. αλλά και της επιστολής Σαμαρά προς τους ηγέτες της ΕΕ:

• Απαρέγκλιτη τήρηση των συμφωνηθέντων

• Αίτημα για πολιτικές που θα τονώσουν την ανάπτυξη ώστε να αντιμετωπιστεί η βαθιά ύφεση και η υψηλή ανεργία.

Ο Αντ. Σαμαράς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Μatrix24.gr, δεν κάνει συγκεκριμένες αναφορές σε μέτρα που θα έπρεπε να υιοθετηθούν (πχ μείωση ΦΠΑ), καθώς προϋπόθεση της όποιας συζήτησης είναι η άφιξη της τρόικας στην Ελλάδα και η νέα αξιολόγηση του προγράμματος.

Ο Κ. Παπούλιας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους Δημ. Αβραμόπουλο,  Γ.  Ζανιά, Κ. Χατζηδάκη και ο Χρ. Σταϊκούρα, αναμένεται απόψε να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Αύριο, στις 14:30 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Αυστρίας, Βέρνερ Φέιμαν και στις 15:00 με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτζ.

Πριν από το δείπνο εργασίας της Πέμπτης, ο Έλληνας Πρόεδρος θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Keywords
Τυχαία Θέματα