Στην τελική ευθεία για τη Συνδιάσκεψη της «Ελιάς»

08:34 5/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Με το ακριβές πρόγραμμα να συμφωνείται σήμερα, σε νέα συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής (σ.σ. που συναντήθηκε και χθες), δεδομένη θεωρείται η παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψηφίου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την Προεδρία της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος και θα «κλείσει» τη Συνδιάσκεψη το βράδυ της Κυριακής.

Στις διήμερες εργασίες, βέβαιο θεωρείται ότι τον λόγο θα λάβουν μεταξύ άλλων οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ

Ευάγγελος Βενιζέλος, της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος, της Δυναμικής Ελλάδας Ηλίας Μόσιαλος και άλλων μικρότερων κινήσεων που στηρίζουν το εγχείρημα, καθώς και ο άτυπος επικεφαλής των «58» Γιάννης Βούλγαρης, ενώ ο πήχης για την συμμετοχή στις εργασίες της Συνδιάσκεψης μπαίνει στους 1500 «συνέδρους».

Στο μεταξύ όμως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει να διαχειριστεί άλλες εκκρεμότητες …κυβερνητικές, μετά τους συνεχείς σκοπέλους που ανακύπτουν στην πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Έτσι, στην Χαριλάου Τρικούπη ευελπιστούν πως στη σημερινή, νέα συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου θα καταφέρουν να «κλείσουν» ολόκληρο το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Ήδη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διεμήνυσε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι θέλει ακριβή ενημέρωση, ενώ από πηγές της Χαριλάου Τρικούπη προκύπτει ότι παρά την ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, σε ορισμένες αιτιάσεις, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα κάνει πίσω. Μεταξύ αυτών, τυχόν υιοθέτηση των προτάσεων του ΟΟΣΑ για το γάλα δεν θα γίνει αποδεκτή από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που επιμένει στις ενστάσεις του κόμματός τους, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτησή του απέναντι στο κρίσιμο θέμα των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, επί του οποίου έχει ιδία άποψη ως πρώην υπουργός Οικονομικών που χειρίστηκε το PSI. Επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση θα βρεθεί ακόμα το θέμα της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών και των ομαδικών απολύσεων, καθώς και η ανάγκη κάλυψης του «αναγκαίου ποσοστού» όσων θα βγουν σε διαθεσιμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα