ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ «ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ»

09:37 8/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Από το βράδυ των εκλογών κιόλας «αλλάζουν όλα» στο ΠΑΣΟΚ, προς το …καλύτερο, όπως υποσχέθηκε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Απαραίτητη προϋπόθεση να καταφέρει να «επιβιώσει», διατηρώντας τουλάχιστον το 13% των εκλογών του Μαΐου.

Τα «πάντα-όλα» αλλάζουν στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα από το βράδυ της Κυριακής των εκλογών.

Το προανήγγειλε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι το βράδυ της 17ης Ιουνίου θα παρουσιάσει το πλήρες πρόγραμμα «ανασύστασης της δημοκρατικής παράταξης». Αυτά βεβαίως, εφόσον πετύχει τον στόχο του να …παραμείνει όρθιο στις εκλογές.

Αυτό ήταν και το αντικείμενο συνεδρίασης της άτυπης Πολιτικής Γραμματείας εχθές, στην Ιπποκράτους, όπου συζητήθηκαν τα μηνύματα που φτάνουν στο κόμμα από τις έρευνες κοινής γνώμης που δεν επιτρέπεται να δημοσιευθούν. Στον βαθμό που το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει μετά τις διαρροές ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ να χάσει άλλους προς τη ΝΔ, υπό τον φόβο της «κυβέρνησης Τσίπρα» και τυχόν επιστροφής της χώρας στη δραχμή, εκφράστηκε η «επιθυμία» να καλλιεργηθεί κλίμα πρωτιάς της ΝΔ, αλλά κυρίως ανάγκης να αναδειχθεί σε τρίτο πόλο, ικανό να παίξει ρόλο την επαύριο των εκλογών το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, αποφασίστηκε το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου να «παίξει το χαρτί της περιφέρειας», όπου φέρεται πιο εύκολο να συσπειρωθούν οι δυνάμεις του κόμματος, μια και στα αστικά κέντρα ο «επαναπατρισμός» τους θεωρείται αδύνατος, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό.

Εφόσον λοιπόν καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να συγκρατήσει έστω τα ποσοστά της 6ης Μαΐου, θα προχωρήσει σε ριζική αναμόρφωση, πιθανώς και με νέα ιδρυτική διακήρυξη. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άλλωστε, παραδέχθηκε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι «το ΠΑΣΟΚ που κάνει τις εκλογές δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που ονειρεύομαι, το ΠΑΣΟΚ που θέλω, το ΠΑΣΟΚ που σχεδιάζω. Είναι αυτό που παρέλαβα, το οποίο πρέπει να ανταπεξέλθει σε δύο αλλεπάλληλες σκληρές αναμετρήσεις, υπό συνθήκες βαριάς εθνικής κρίσης (…) Το βράδυ της 17ης Ιουνίου, θα παρουσιάσω το πλήρες σχέδιο για το πώς φαντάζομαι το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος, για το πώς φαντάζομαι την ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης».

Μέχρι τότε, πάντως, συνεχίζοντας την προεκλογική του εκστρατεία, ο κ.Βενιζέλος θα βρεθεί σήμερα στην Ημαθία, όπου και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική πολιτική στην χώρα, ενώ αύριο Σάββατο, θα πραγματοποιήσει δύο ομιλίες στη Θεσσαλονίκη, σε εκδηλώσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη νεολαία αντίστοιχα. Την Κυριακή, θα παραχωρήσει τη δεύτερη διακαναλική συνέντευξη Τύπου για αυτή την προεκλογική περίοδο στον πέμπτο όροφο της Ιπποκράτους, ενώ την επόμενη εβδομάδα, πέραν από τις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο ομιλίες στο λεκανοπέδιο, η μία σε νέους είτε στο Γκάζι είτε στο Περιστέρι και η άλλη την τελευταία Παρασκευή προ των εκλογών, στις 15 Ιουνίου, στον Πειραιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα