ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

Αναζητώντας συμβιβασμό στα εργασιακά,  ανοικτά θέματα στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλαγές στις περικοπές συντάξεων και μέτρα 9,2 δισ. ευρώ για το 2013 ταξιδεύει μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχοντας εξασφαλίσει, στο παρά πέντε και αφού απεφεύχθη φιάσκο – ναυάγιο στις συζητήσεις για τα εργασιακά, έχοντας στην τσέπη την επίσημη

ανακοίνωση της Τρόικας, που κάνει λόγο για πρόοδο στις συζητήσεις, που στην ουσία ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης.
Την Τετάρτη, ο Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο της συνάντησης ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων στο Βουκουρέστι, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα ώστε να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση του δανείου και η χώρα να κινηθεί προς την ανάκαμψη.  Το ίδιο και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στους Financial Times, που ξεκαθάρισε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να λυθούν τα εναπομείναντα ζητήματα στον τομέα των εργασιακών και του περιορισμού του δημοσίου τομέα, ώστε να κλείσει το πακέτο των μέτρων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα ενώ – ανάλογα με την εξέλιξη και της Συνόδου Κορυφής σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες – η εκταμίευση της δόσης θα αποφασιστεί από το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου. Θα ακολουθήσει, εφόσον δεν υπάρξει μεταβολή στον κυβερνητικό σχεδιασμό, η ψήφιση στη Βουλή των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων σε ένα κείμενο (ως ξεχωριστό νομοσχέδιο θα κατατεθεί το φορολογικό) ενώ αναζητείται εναγωνίως η κοινοβουλευτική έγκριση να συνδυασθεί και με κάποιο αναπτυξιακό πακέτο, κάτι που θα ενισχύσει την επιχειρηματολογία του Αντ. Σαμαρά αλλά και των προέδρων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έναντι των, βέβαιων, αντιδράσεων από βουλευτές των τριών κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα