ΣΤΟ ΔΙΑΣ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Προβλήματα στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων δημιουργεί η αδυναμία ενεργοποίησης του Διατραπεζικού Συστήματος. Οι δήμοι μέσω της ΚΕΔΕ ζητούν την άμεση διευθέτηση του προβλήματος προκειμένου να λάβουν οι δικαιούχοι τη σχετική οικονομική βοήθεια.

Μπορεί οι δικαιούχοι να έχουν εγγραφεί και επίσημα στο Εθνικό Μητρώο, μετά και το πρόσφατο φιλτράρισμα που άφησε απ’ έξω όλους όσους λάμβαναν παράνομα το επίδομα,

ωστόσο παραμένει άγνωστο το  πότε θα  ξεκινήσει η πληρωμή τους. Το ηλεκτρονικό σύστημα μέσω ΙΒΑΝ, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρία «Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε.» (ΔΙΑΣ) δεν έχει τεθεί ακόμη σε πλήρη λειτουργία.

Παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος υφυπουργός  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκος Μπόλαρης στις 7 Μαΐου με επείγουσα εγκύκλιο έδινε σχετικές οδηγίες  προς τους δήμους για το νέο τρόπο πληρωμής μέσω τραπεζών, ωστόσο η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Οι δήμοι άνοιξαν μεν τους σχετικούς πιστωτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως υποδεικνύεται στην εγκύκλιο ωστόσο δεν έχουν ακόμη παραλάβει από τη ΔΙΑΣ κωδικούς πρόσβασης και το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης  των αρχείων τους, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να προχωρήσει η πληρωμή των επιδομάτων.

Πριν από μερικές ημέρες, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης με επιστολή τους προς τον  υφυπουργό Μ. Μπόλαρη ζήτησε να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από το υπουργείο προκειμένου να γίνει τάχιστα η πληρωμή των επιδομάτων στους εγγεγραμμένους δικαιούχους.

Ο Κ. Ασκούνης επισήμανε ότι δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απογραφής των δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων «δυστυχώς και προς μεγάλη μας έκπληξη, οι δήμοι παρότι πρέπει να προχωρήσουν σε βεβαιωμένες πληρωμές, δεν έχουν πρόσβαση στο ενιαίο πληροφοριακό σύστημα με αποτέλεσμα να μη μπορούν να καταβάλουν τα επιδόματα από την 1η Μαΐου.

Στην επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων:

Επειδή, κύριε υπουργέ,  τα προνοιακά επιδόματα καταβάλλονται σε συμπολίτες μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη για να αντεπεξέλθουν στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουν εξαιτίας της κρίσης.

Επειδή οι δήμοι, χωρίς καμία δική τους ευθύνη, εισπράττουν καθημερινά τα παράπονα και την αγωνία των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας και δε μπορούν να δώσουν λύση.

Επειδή η Αυτοδιοίκηση της χώρας παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για την υλοποίηση της απολύτως αναγκαίας, οικονομικά ορθής και κοινωνικά αποδεκτής απογραφής των δικαιούχων των επιδομάτων, ανταποκρίθηκε έγκαιρα, με ευθύνη και ευαισθησία για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες.

Επειδή με τους ακολουθούμενους ρυθμούς των υπηρεσιών σας, είμαστε βέβαιοι ότι θα καθυστερήσει πολύ η καταβολή των επιδομάτων στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Ζητάμε από σας να επιληφθείτε άμεσα ώστε να τεθεί σε εφαρμογή η διαδικασία πληρωμής των προνοιακών επιδομάτων στους βεβαιωμένους δικαιούχους».

Διαβάστε επίσης: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

 


Keywords
Τυχαία Θέματα