Στο μουσικό κόσμο του Sivert Hoyem

Ο Sivert Høyem συγκινεί το κοινό από την εποχή των Madrugada ως σήμερα με την ευθύτητα, το βάθος της μουσικής και της σκέψης του, την ευκρίνεια της αντίληψης του, την τρυφερότητα της μοναδικής εσωτερικής φωνής του.

Το 4ο studio άλμπουμ που κυκλοφόρησε ο Sivert Høyem τιτλοφορείται «Long Slow Distance». «Αυτό το album με αντιπροσωπεύει ως άνθρωπο περισσότερο από οποιαδήποτε προηγούμενη δουλειά μου», αναφέρει ο καλλιτέχνης. Το άλμπουμ «Long Slow

Distance» σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην μουσική εξέλιξη του Sivert Høyem. «Οι προηγούμενες solo δουλειές μου είχαν επιρροές κυρίως από την folk μουσική και την Americana, ενώ ο ήχος των Madrugada ήταν πιο μελοδραματικός. Ήθελα αυτή την φορά να χαράξω μια νέα κατεύθυνση και αυτό είναι το πιο πειραματικό μου έργο ως τώρα», εξηγεί ο Høyem.

Ο Sivert και ο κιθαρίστας του Cato Salsa (που συνεργάζονται στενά από την αρχή ως το τέλος αυτής της νέας κυκλοφορίας) έχουν επηρεαστεί από πολλαπλές νέες κατευθύνσεις , όπως το black metal των 90s, την industrial noise, krautrock και την γαλλική pop. Η παρουσία των synths σε όλα σχεδόν τα κομμάτια είναι κάτι καινούργιο. «Ο Cato έχει πλησιάσει την μουσική μου σφαίρα, επεκτείνοντάς την και συμπληρώνοντάς την με δικά του στοιχεία. Το νέο υλικό αντανακλά τις εμπειρίες που συλλέξαμε από τις περιοδείες και την μουσική που απολαμβάναμε να παίζουμε περισσότερο. Είναι πιο σκοτεινό, δυναμικό, και δραματικό», αναφέρει ο Høyem. Θεματικά μπορεί να περιγραφεί ως «ωμή ειλικρίνεια».

INFO: Φιλολογικός Σύλλογος Παρανασσός, Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Καρύτση 8, κέντρο Αθήνας, 210 3221917, 210 3225310. Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ. Οι πόρτες για το κοινό θα ανοίξουν στις 20:30. H βραδιά θα ξεκινήσει στις 20:45 με ένα καλεσμένο έκπληξη και στις 21:30. Αμέσως μετά το τέλος της συναυλίας, η δράση θα μεταφερθεί στο USE bar, όπου ο Sivert Høyem θα συναντήσει τους φίλους του.

Keywords
Τυχαία Θέματα