Στο «παρά πέντε» τη γλίτωσε η Θεοδώρα

08:21 1/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Όλα ξεκίνησαν με τη στάση της βουλευτού Πέλλας του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας επί της τροπολογίας για τον προσδιορισμό των χρεών προς την ΕΥΔΑΠ που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Τουρισμού που ψηφίστηκε χθες. Κρατώντας διαφορετική στάση από τη «γραμμή» του κόμματος, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δήλωσε «παρούσα», προκαλώντας ένα πρώτο σάστισμα στους «πράσινους» συναδέλφους της. Και ενώ αυτό

θα μπορούσε να προσπεραστεί σχετικά εύκολα, όπως ακριβώς έγινε με την καταψήφιση εκ μέρους του Πάρι Κουκουλόπουλου της διάταξης για τη δημοτική αστυνομία στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο πριν από τη λήξη της χειμερινής συνόδου της Βουλής, με μία εμπρηστική δήλωσή της η κ.Τζάκρη, κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δήλωσή της ότι η στάση της αποτελεί την «αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ.Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story», τα τηλέφωνα στην Χαριλάου Τρικούπη πήραν φωτιά. Βουλευτές εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για την αποστροφή του λόγου της κ.Τζάκρη ότι μόνος γνώμονας των αποφάσεών της είναι το μακροπρόθεσμο συμφέρον του ελληνικού λαού, ωσάν ο δικός τους γνώμονας να είναι διαφορετικός, ενώ δυσφορία υπήρξε και στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς στο στόχαστρο της βουλευτού Πέλλας μπήκε πια ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά και η τρόικα με την οποία είναι αναγκασμένος να συνεργάζεται και στην οποία η κ.Τζάκρη συνέστησε να …εφαρμόσει στις χώρες των επικεφαλής της πρώτα τις «φοβερές ‘αναπτυξιακές’ ιδέες τους».

Και ενώ η πρώην υπουργός «φλέρταρε» για πολλή ώρα με την διαγραφή από την ΚΟ, που υπήρξε αίτημα πολλών συναδέλφων της, επικράτησαν τελικά ψυχραιμότερες σκέψεις. Στην επικοινωνία της Χαριλάου Τρικούπη με την βουλευτή του κόμματος, οι τόνοι ήταν αρκούντως υψηλοί, ενώ υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος υποστήριζαν με νόημα ότι «έχουμε όλοι, και η κ.Τζάκρη, ψηφίσει τις αποκρατικοποιήσεις τόσο επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, όσο και επί κυβερνήσεως Παπαδήμου», θυμίζοντας ακόμα ότι την πρώτη από τις δύο περιόδους η ίδια ήταν υφυπουργός Εσωτερικών. Αποτέλεσμα ήταν η κ.Τζάκρη να προχωρήσει σε «διορθωτική» δήλωση, με την οποία υποστήριζε ότι ο λόγος που την οδήγησε να ψηφίσει «παρούσα» ήταν η διαφωνία της με τους όρους που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση, αναφέροντας ακόμα τη διακοπή της διεξαγωγής της συζήτησης στην οποία είχε γραφτεί για να μιλήσει, προκειμένου να γίνει η διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Έτσι, το θέμα υποβαθμίστηκε και η διαγραφή της «πάγωσε», χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως όλα πλέον βαίνουν καλώς. Η έκρυθμη κατάσταση στο εσωτερικό της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προβληματίζει ιδιαίτερα τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πλέον όμως και το Μέγαρο Μαξίμου και τον Αντώνη Σαμαρά που βίωσαν σχεδόν στην ίδια ένταση χθες το πρόβλημα. Σε περίπτωση διαγραφής της βουλευτού άλλωστε, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης θα μειωνόταν αυτομάτως στον οριακό σχεδόν αριθμό των 154 βουλευτών, με το «ατύχημα» να έρχεται ολοένα και πιο κοντά…

Keywords
Τυχαία Θέματα