ΣΤΟ ΣτΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Την επιστροφή των χρημάτων που έχασαν τα ασφαλιστικά τους ταμεία από το μονομερές «κούρεμα» των ομολόγων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο Επικρατείας οι δημοτικού υπάλληλοι.

Η προσφυγή έγινε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα συνδυαστεί με επιπλέον ενέργειες για την αναζήτηση των ποσών που χάνουν τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι ασφαλισμένοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, (Τ.Π.Δ.Υ., Τ.Ε.Α.Δ.Υ. και Ο.Π.Α.Δ).

Μεταξύ άλλων προσανατολίζονται να προσφύγουν μέχρι και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

Η ομοσπονδία εργαζομένων επισημαίνει ότι «η ενέργεια αυτή, της κυβέρνησης και της τρόικας αποτελεί μία ευθεία επίθεση στην περιουσία των χαμηλόμισθων εργαζομένων, η οποία παραβιάζει κατάφωρα όχι μόνο την αίσθηση περί δικαίου, αλλά και βασικούς κανόνες που αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους του Ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, όπως είναι η αρχή του κράτους δικαίου και το δικαίωμα στην περιουσία».

Η υπόθεση προσλαμβάνει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς η προσφυγή γίνεται από έγκριτους νομικούς στους οποίους η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.. Σύμφωνα με τη θέση που διαμορφώνουν ο περιορισμός των περιουσιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη τοπική αυτοδιοίκηση ήταν μονομερής και δραστικός. Η σχετική διαδικασίας αντίκειται σε βασικούς κανόνες του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.


Keywords
Τυχαία Θέματα