Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ Χρυσή Αυγή και… Κωνσταντοπούλου

16:35 5/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή συνεδρίαση ως «ιδιαίτερα αποκαλυπτική», στην Ιπποκράτους κάνουν λόγο για «χυδαίο επεισόδιο» που προκάλεσε σκόπιμα και προετοιμασμένα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Επαναφέρουν λοιπόν, ως επείγουσα την ανάγκη για πραγματική αντίδραση των κομμάτων του συνταγματικού τόξου απέναντι στην Χρυσή Αυγή,

εκτιμώντας ότι με τέτοιες επιδείξεις αντικοινοβουλευτικού «τσαμπουκά», το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου επιχειρεί να εμφανιστεί ως εκφραστής της αντισυστημικής οργής μέρους της κοινής γνώμης.

«Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής αξιοποιούν τις αδράνειες και την παθητικότητα του θεσμικού συστήματος της χώρας, προκειμένου να καταστήσουν de facto αποδεκτή την αμφισβήτηση της δημοκρατίας», λένε, με το ΠΑΣΟΚ να έχει ήδη ζητήσει τη σύγκληση της διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή προκειμένου να ληφθούν τα «αναγκαία μέτρα».

Ως τέτοια, εκτιμά :

- την ψήφιση ολοκληρωμένης νομοθεσίας κατά της ρατσιστικής, κοινωνικής και πολιτικής βίας(σχετική πρόταση νόμου έχει ήδη κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ)

- την αυστηροποίηση και εφαρμογή των πειθαρχικών κυρώσεων που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

- τη διαρκή πολιτική καταδίκη των φαινομένων αυτών, από όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου.

- τον έλεγχο της διείσδυσης των φιλοναζιστικών και αντιδημοκρατικών αντιλήψεων σε κρίσιμους θεσμικούς χώρους όπως τα σώματα ασφαλείας, η Εκπαίδευση, η Εκκλησία κ.ο.κ.

Αιχμές και για Κωνσταντοπούλου

Σχολιάζοντας τη χθεσινή διαδικασία πάντως, στην Ιπποκράτους κάνουν λόγο για δύο διαφορετικές εικόνες της προκαταρκτικής επιτροπής χθες, την εικόνα «αρένας» το πρωί και «Βουλής των Λόρδων» το απόγευμα, αφήνοντας να εννοηθεί πως η παρουσία του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και της Ζωής Κωνσταντοπούλου το πρωί, ευθύνονταν για την εκτροπή της κατάστασης.

«Το γεγονός ότι οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (κ.κ.Δρίτσας και Κοντονής) αναγκάστηκαν να κάνουν δήλωση μετάνοιας για τη κοινοβουλευτικά ορθή στάση τους στην απογευματινή συνεδρίαση (από την οποία απουσίαζε η κα.Κωνσταντοπούλου) δείχνει ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά δύσκολες», σημειώνουν με νόημα…

Keywords
Τυχαία Θέματα