Στον αέρα 3.500 υπάλληλοι από τέσσερα υπουργεία

Με εντολή του Μαξίμου τέσσερα υπουργεία θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στη διαμόρφωση των νέων δομών. Τα υπουργεία αυτά είναι: το Εργασίας, το Δικαιοσύνης, το Αγροτικής Ανάπτυξης και το Μακεδονίας-Θράκης, στα οποία θα γίνει γενναία μείωση των δομών και των υπηρεσιών.

Με βάση αυτό 3.500 εργαζόμενοι στα τέσσερα αυτά υπουργεία θεωρούνται πλεονάζοντες. Οι υπάλληλοι αυτοί θα μπουν άμεσα σε καθεστώς διαθεσιμότητας και είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθούν στο σύνολό τους σε κενές θέσεις άλλων φορέων, εντός ενός έτους. Αν και ο κ. Γ. Στουρνάρας

δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για απολύσεις», αξίζει να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Νοέμβριο βρίσκονται σε διαθεσιμότητα 2.000 υπάλληλοι και μέχρι τώρα δεν έχουν απορροφηθεί σε άλλες θέσεις. Πόσο μάλλον με τους 3.500 που θα προστεθούν τώρα.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου και μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στο Υπουργείο Εργασίας υπάρχει μείωση οργανικών μονάδων κατά 37%, ενώ κατ εξαίρεση, ενισχύεται με επιπλέον υπαλλήλους το Σ.ΕΠ.Ε για αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς. Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπάρχει μείωση των οργανικών μονάδων κεντρικής υπηρεσίας και περιφερειακών υπηρεσιών κατά 58%. Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης η μείωση των οργανικών μονάδων φθάνει το 26% και στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης υπάρχει μείωση της τάξης του 53%.

Keywords
Τυχαία Θέματα