Συνάντηση Μιχελάκη με προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Εξερχόμενος από τη συνάντηση ο κ. Μιχελάκης αφού σημείωσε πως το κλίμα ήταν καλό, ενημέρωσε πως οι δύο πλευρές θα ξανασυναντηθούν, για να συζητήσουν πάνω στις προτάσεις που κατέθεσε το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ακόμη ο υπουργός υπογράμμισε πως τόσο στη σημερινή του συζήτηση, όσο και χθες με την ΚΕΔΕ, κανείς δεν διαφώνησε με το γεγονός ότι απαιτείται «αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού των ΟΤΑ». Πρόσθεσε πως με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θα καταφέρει να αποτρέψει την οριζόντια μείωση μισθών

και συντάξεων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος μετέφερε στον υπουργό την ανησυχία του για την τύχη όσων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα αλλά και για το καθεστώς διαθεσιμότητας γενικότερα, μιας και όπως ουσιαστικά υπογράμμισε «εάν ένας εργαζόμενος δεν ξέρει τι μπορεί να του συμβεί αύριο, πως θα προσφέρει;» Ακόμη κατέθεσε τις προτάσεις του σωματείου για την τοπική αυτοδιοίκηση που συνοψίζονται σε 4 σημεία.

Άμεση δημιουργία των οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας, που σε δεκάδες δήμους που δεν έχουν γίνει.Άμεση καταγραφή των αναγκών και των ελλείψεων που υπάρχουν στο προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με συγκεκριμένα κριτήρια.Αξιολόγηση των υπηρεσιών, που δε θα υπηρετεί τις επιταγές της τρόικα.Μετακίνηση του πλεονάζοντος προσωπικού των δήμων είτε σε άλλες θέσεις εντός δήμου είτε σε άλλους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα