Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Σε «προσυνεδριακό κλίμα» θα ξεκινήσει τις εργασίες της η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση «για εθελόδουλη υποταγή στις αποφάσεις της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας», ενώ τονίζει ότι «από παντού έρχεται η αδήριτη ανάγκη να σταματήσουμε αυτή την καταστροφική πορεία. Να μπει τέλος στην πολιτική που

καταστρέφει τις δυνάμεις της εργασίας, που καταστρέφει τη χώρα. Η ανάγκη δημοκρατικής διεξόδου, μέσω εκλογών και η ανάδειξη κυβέρνησης της Αριστεράς είναι η μόνη δημιουργική λύση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποστηρικτής της «συμπαράταξης» των αριστερών δυνάμεων, επισημαίνοντας ωστόσο πως«δεν μπορούμε να περιμένουμε έως ότου οι ηγεσίες τους κατανοήσουν την ανάγκη της ενότητας και της ενωτικής δράσης. Δεν μπορεί ο λαός να υπομένει την καταστροφή, αναμένοντας τις εκτιμήσεις “περί ωρίμανσης του υποκειμενικού παράγοντα”». Επαναλαμβάνεται επίσης, η θέση που πρόσφατα διατύπωσε ο κ. Τσίπρας ότι «σε πολιτικό επίπεδο, η διακηρυγμένη με όλους τους τρόπους επιλογή μας είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς, μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, ριζοσπαστικά αριστερή, που θα αξιοποιεί ευρύτερες δυνάμεις που θα συμφωνούν στο δικό μας πλαίσιο».

Η «Αριστερή Πλατφόρμα» αναμένεται να καταθέσει τις δικές της τροπολογίες στην εισήγηση της Γραμματείας ενώ το απόγευμα της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα