Συνταγματική η έκτακτη εισφορά του 2009

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας προέβη σε αυτή την απόφαση σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.

Τον Μάρτιο του 2011, η επταμελής σύνθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε κατά πλειοψηφία (5-2) αντισυνταγματική την επίμαχη ρύθμιση που επέβαλε την έκτακτη εισφορά, η οποία υπολογίσθηκε επί των εισοδημάτων που είχαν αποκτηθεί πριν την 1.1.2008. Η τελική κρίση της υπόθεσης είχε παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ, καθώς αφορούσε σε θέμα συνταγματικότητας.

Η

Ολομέλεια σε διάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, τώρα έκρινε ότι η επιβολή της έκτακτης εισφοράς του 2009 δεν παραβιάζει τις συνταγματικές επιταγές, αλλά και θεμιτά επιβλήθηκε επί των εισοδημάτων του οικονομικού έτους 2008. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από προσφυγή που είχε υποβάλει φορολογούμενος ζητώντας να ακυρωθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα της έκτακτης εισφοράς της Δ.Ο.Υ. Ψυχικού, με το οποίο καταλογίσθηκε σε βάρος του έκτακτη οικονομική εισφορά 10.000 ευρώ, υπολογισθείσα στα δηλωθέντα, σύμφωνα με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2008 (χρήσης 2007) εισοδήματα, που ανήλθαν σε 377.637,69 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα