ΣΥΡΙΖΑ πιέζει ΔΗΜΑΡ για το αντιρατσιστικό

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ως σοβαρή πιθανότητα να προκύψει σοβαρή ενδοκυβερνητική κρίση με αφορμή το πάγωμα, εκ μέρους του Μαξίμου, του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη. Παράλληλα, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις της Κουμουνδούρου, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποφασίσει να στηρίξει διακριτικά τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, στην περίπτωση που όντως επιμείνουν και δεν υποχωρήσουν στις πιέσεις του πρωθυπουργού μετά τη σύσκεψη αρχηγών

της Δευτέρας.

«Να αποδείξουν…»

Ήδη εδώ και ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτίθεται γενικώς στην τριμερή κυβέρνηση, αλλά στη ΝΔ, στην οποία χρεώνει «φλερτ με την Ακροδεξιά». «Η ΝΔ δεν θέλει να οριοθετηθεί απέναντι σε ρατσιστικά χτυπήματα, ενδεχομένως διότι ερίζει για τη διεκδίκηση ενός μέρους του εκλογικού σώματος με τη Χρυσή Αυγή», εκτίμησε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης, που κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ να… δείξουν χαρακτήρα. «Αυτό είναι ένα φανερό ζήτημα και νομίζω ότι θέτει το πολιτικό καθήκον στους άλλους δύο εταίρους να τοποθετηθούν πάρα πολύ σοβαρά και να δείξουν τελικά αν εννοούν τα όσα λένε γύρω από το συγκεκριμένο θέμα», συνέχισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Βεβαίως, εκτός από τις ευγενικές πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΔΗΜΑΡ, υπάρχουν και… σκληρότερες. «Και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν δώσει το στίγμα τους και έχουν δείξει, ανεξαρτήτως διακηρύξεων, ότι είναι απολύτως διατεθειμένες δυνάμεις στο να υποχωρούν και να συμπράττουν με αυτά που είναι, υποτίθεται, ασυμβίβαστα με την πολιτική τους», επισήμανε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα, αναφερόμενη ειδικά στη ΔΗΜΑΡ, η «σκιώδης υπουργός» Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «ανεξαρτήτως λεκτικών επαναστατικών διατυπώσεων, όταν τα πράγματα φτάνουν στο χείλος του γκρεμού, ξεχνά τις αξίες της Αριστεράς και προτιμά τις απαιτήσεις της εξουσίας».
«Τί μεσολάβησε τις τελευταίες ημέρες ώστε ξαφνικά ακόμη και νομικοί ανακάλυψαν ότι είναι επαρκές το νομικό πλαίσιο που είχαμε ως τώρα;», διερωτήθηκε, στον ρ/σ Real FM η «σκιώδης υπουργός» Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, για να προσθέσει: «Οι επικοινωνιακοί αντιπερισπασμοί είναι πολύ καλοί για μια τηλεοπτική συζήτηση, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν λύνονται έτσι τα πράγματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα