Τα 7 κακά της μοίρας της ΑΕΚ

1. ENIC: Η ΑΕΚ άφησε τη μοίρα της στην ENIC ζητώντας δάνεια που -όπως φάνηκε εκ των υστέρων- δεν μπορούσε να ξεχρεώσει και ουσιαστικά βρέθηκε σε κατάσταση ομηρίας. Τα χρέη μεγάλωσαν, τα δάνεια έφεραν το ένα μετά το άλλο και η άφιξη του Ντέμη Νικολαΐδη το 2004 και το περίφημο άρθρο 44 διόρθωσαν κάπως την κατάσταση.

2. Το χαμένο πρωτάθλημα του 2008: Ολα αυτά μέχρι τη σεζόν 2007-08 όταν η ΑΕΚ

έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά δεν μπόρεσε να γευτεί τη χαρά, αφού η κούπα κατέληξε στο λιμάνι με τον Ολυμπιακό να κερδίζει την ένσταση για την περίφημη υπόθεση Βάλνερ. Αυτή η απώλεια του τίτλου κόστισε 20 εκατομμύρια ευρώ. Τόσα θα έπαιρνε η ΑΕΚ από την UEFA για το Champions League. Δεν χρειάζεται να τονίσουμε την αξία αυτών των χρημάτων (αρκεί βέβαια να γινόταν σωστή διαχείριση).

3. Έφαγαν με χρυσά κουτάλια: Οταν ο Ντέμης Νικολαϊδης έβαλε στη σωστή ρότα το καράβι και η ΑΕΚ έβρισκε σιγά-σιγά το δρόμο προς την εξυγίανση, άρχισαν να παρουσιάζονται οι… τζαμπατζήδες. Ανθρωποι που είδαν … φως και μπήκαν, άρπαξαν την ευκαιρία της αναγέννησης και έκλεισαν συμφωνίες για φανέλες που ποτέ δεν πουλήθηκαν με αποτέλεσμα να διογκώσουν τα χρέη της ομάδας πάνω που είχε βρεθεί μία λύση.

4. Νοτιάς-Παππάς: Οι Νίκος Νοτιάς και Πέτρος Παππάς έδωσαν λεφτά, βοήθησαν την ΑΕΚ, αλλά στις κρίσιμες στιγμές ήταν εξαφανισμένοι. Κάθε φορά που οι «κιτρινόμαυροι» ζητούσαν βοήθεια, αυτοί φρόντιζαν να ξεκαθαρίσουν πως έκλεισε η πόρτα της ΑΕΚ και συνάμα το… ταμείο τους. «Ό,τι δώσαμε, δώσαμε», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα τους αφήνοντας την ΑΕΚ στο έλεος του Θεού.

5. Οι εφήμερες χαρές: «Το πρωτάθλημα είναι εφήμερη χαρά», είχε πει ο Ντέμης Νικολαΐδης σε μία από τις συνεντεύξεις Τύπου που είχε παραχωρήσει. Κι όμως, έπεσε στη δική του παγίδα. Πάνω που η ΑΕΚ έδειχνε να ξεμπλέκει σιγά-σιγά από το βραχνά των χρεών, άρχισε τα ανοίγματα για να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Η μεταγραφή του Ριβάλντο ήταν ένα από αυτά. Τον τίτλο του 2008 ουσιαστικά τον πήρε, αλλά η ζημιά είχε γίνει.

6. Οι δήθεν Μεσσίες: Ο τελευταίος ήταν ο Δημήτρης Βιντιάδης, τον οποίο ακόμα περιμένουν να δουν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ. Κατά καιρούς, πολλοί πέρασαν από την Ένωση και υποσχέθηκαν… παλάτια και λεφτά. Θυμάστε έναν Σκλαβενίτη; Ακόμα και ο Ψωμιάδης που ήρθε, τα ισοπέδωσε όλα και αποχώρησε. Τελευταίος χρονικά ο Βιντιάδης, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για την ΑΕΚ, αλλά όταν είδε τον Γολγοθά… την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.

7. Ο εφετινός προγραμματισμός: «Με πορδές δεν βάφονται αυγά», λέει ο… θυμόσοφος λαός. Στην ΑΕΚ πίστεψαν σε ένα φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας μίας ομάδας με πιτσιρικάδες που θα αποτελέσουν το αύριο του συλλόγου. Ολα πήγαν στραβά. Οι νέοι αποδείχθηκαν λίγοι (οι περισσότεροι), ήρθαν ξένοι αμφιβόλου ποιότητας, ενώ την κρίσιμη στιγμή και την ώρα που η ΑΕΚ έδινε μάχη, η διοίκηση προχώρησε σε αλλαγή προπονητή διώχνοντας τον Έβαλντ Λίνεν. Η θηλιά ήταν περασμένη στο λαιμό από την αρχή της σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα