Τα έσοδα του φυσικού αερίου της Κύπρου θα χρησιμοποιηθούν για το χρέος της

09:37 8/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Σημείωσε παράλληλα, ότι τα έσοδα από το φυσικό αέριο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση του κυπριακού χρέους, μέσω ενός ειδικού λογαριασμού.

Συνέστησε, ωστόσο, όπως προτού αυτά τα έσοδα συμπεριληφθούν στους υπολογισμούς για να καταστεί το χρέος της χώρας βιώσιμο, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε περισσότερα για το ποσό στο οποίο μπορεί να ανέλθουν αυτά.

“Ας περιμένουμε πρώτα για κάποιες πρώτες γεωτρήσεις, και να δούμε πόσο είναι αυτό το φυσικό αέριο, τι είδους αέριο είναι και τι είδους ποιότητας,

προτού πιθανό το περιλάβουμε σε ένα πρόγραμμα” οικονομικής βοήθειας, είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ ενώπιον των μελών της ολλανδικής Κάτω Βουλής, στη Χάγη.

Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης έχουν δηλώσει ότι οι μέχρι στιγμής διαθέσιμες εκτιμήσεις για τα έσοδα από το φυσικό αέριο της Κύπρου κυμαίνονται μεταξύ 100% και 300% του κυπριακού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, το οποίο ανέρχεται περίπου στα €18 δισεκατομμύρια.

“Ένας χωριστός λογαριασμός είναι δυνατός, ο οποίος, για παράδειγμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των εσόδων από το φυσικό αέριο», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος προέβηκε σε μια σύγκριση με την Ελλάδα, όπου ένα παρόμοιο σύστημα έχει δημιουργηθεί για ορισμένα κεφάλαια.

Από το nomisma.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα