ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ, Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

08:50 3/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Ως τη «μητέρα των μαχών» της προεκλογικής περιόδου χαρακτηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ την αυριανή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Για πολλούς αποτελεί την τελευταία ελπίδα να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα αποσυσπείρωσης που έχει παγιωθεί σε βάρος του Κινήματος.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ακόμη και τέσσερα 24ωρα πριν την κάλπη της Κυριακής, τα μηνύματα που φτάνουν στην Ιπποκράτους είναι εξαιρετικά αρνητικά. Αυτό διότι η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ παραμένει

σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και, μάλιστα, δεν επηρεάζεται από καμία εκ των κινήσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι που το 2009 ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ούτε «φοβούνται» την  απειλή που επισείει ο κ. Βενιζέλος περί εξόδου της χώρας από το ευρώ, ούτε εμφανίζονται τόσο αισιόδοξοι όσο οι πρωταγωνιστές των «πράσινων» εκλογικών σποτ. Αντιθέτως, καθημερινά στην Ιπποκράτους φτάνουν αρνητικά μηνύματα απ’ όλη την επαρχία, ενώ όσα κεντρικά στελέχη –του Ευάγγελου Βενιζέλου συμπεριλαμβανομένου…- έχουν μεταβεί στην περιφέρεια για περιοδείες, συναντούν από αδιαφορία έως… αντιδράσεις. Και, πάντως, όχι πλήθος κόσμου να συρρέει στο πέρασμά τους.

Η μάχη της πλατείας

Παρότι, λοιπόν, στο οργανωτικό του ΠΑΣΟΚ δεν τους «βγαίνει» ως τώρα και δεν έχουν καταφέρει να οργανώσουν εκδήλωση με –έστω- αξιοπρεπή παρουσία κόσμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχωρεί σε μία κίνηση υψηλού ρίσκου: αύριο επιχειρεί να «γεμίσει» την πλατεία  Συντάγματος με οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, σαν… άλλοτε. Μάλιστα, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου ελπίζουν ότι η τελευταία αυτή συγκέντρωση, που θα είναι και η τελευταία της προεκλογικής περιόδου, θα μπορέσει να ανατάξει το ηθικό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και να πείσει αρκετούς εξ αυτών να προσέλθουν τελικά στα εκλογικά κέντρα και να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο με τον ήλιο. Πάντως, το εγχείρημα δεν είναι εύκολο: όπως προαναφέρθηκε, η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ κάθε άλλο παρά προεκλογική περίοδο θυμίζει, ενώ οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ παραμένουν εξαφανισμένοι . Η δυσκολία να γεμίσει η πλατεία έχει δημιουργήσει μεγάλο άγχος στα επιτελικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό το κάλεσμα προς όλους που απηύθυνε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε εκδήλωση του τμήματος γυναικών του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του κόμματος χαρακτήρισε «μεγάλο στοίχημα» την πλατεία Συντάγματος και επισήμανε ότι η πλατεία «είναι το Σύνταγμα, ο θεσμός, η Δημοκρατία, ο κοινοβουλευτισμός, τα δικαιώματα». «Είναι η μάχη κατά του εκφασισμού της κοινωνίας. Είναι η μάχη να μην μπουν οι οπαδοί του νεοναζισμού και της δικτατορίας στη Βουλή. Και πραγματικά από εσάς που κινείστε μέσα στην πραγματική κοινωνία, την κοινωνία των πολιτών, από σας που εκφράζετε την ψυχή του λαού και την ψυχή της παράταξης, περιμένουμε να είστε όλοι παρούσες και παρόντες στην Πλατεία Συντάγματος για να βροντοφωνάξουμε τα επιχειρήματά μας, να φωνάξουμε όλοι μαζί την αγωνία μας, αλλά εν τέλει να μετατρέψουμε την αγωνία σε αισιοδοξία  και σε ένα νέο όραμα και για τον τόπο και για την παράταξη», συνέχισε ο Ευάγγελος Βεν

Keywords
Τυχαία Θέματα