ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ

07:50 3/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Οργή και φόβος…

Θυμός, ψυχραιμία, μοιρολατρία, αισιοδοξία, απόρριψη, οργή, φόβος, λέξεις με τις οποίες έχει διανθιστεί η προεκλογική εκστρατεία των κοινοβουλευτικών εκλογών της Κυριακής 6 Μαΐου. Από αυτές τις λέξεις, δύο ξεχωρίζουν: ο φόβος και η οργή, δύο συναισθήματα. Το πρώτο είναι φυσιολογική αμυντική αντίδραση για την οποία δεν απαιτείται συνειδητή σκέψη. Η οργή όμως είναι απολύτως συνειδητή. Η θρησκεία την συμπεριλαμβάνει στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα και συγχωρείται μόνο με την εξομολόγηση. Το κάθε αμάρτημα εκπροσωπείται

από δαίμονα, η οργή από τον Σατανά.

Λοιπόν οι καταστάσεις είναι κρίσιμες και σε κρίσιμες καταστάσεις δεν είναι καλοί σύμβουλοι, ούτε ο φόβος, ούτε η οργή. Αναλογισθείτε μόνον, πόσες φορές έχετε μετανοιώσει επειδή καταληφθήκατε από οργή, ή επειδή φοβηθήκατε και δεν προχωρήσατε σε μία κίνηση που θα θέλατε. Σε αυτές τις εκλογές, η ψήφος πρέπει να είναι απολύτως συνειδητή και θετική. Η άρνηση, η απόρριψη δεν οδηγούν από το σκοτάδι στο φως. Οφείλουμε όλοι να ψηφίσουμε το κόμμα αυτό, που κατά τη γνώμη μας, δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Την Κυριακή ψηφίζουν και στη Γαλλία. Ο Φρανσουά Ολάντ ακούγεται πλέον ως το λογικό φαβορί. Κι εκεί, επιστρατεύθηκε ο τρόμος και ο φόβος. Οι Γάλλοι φαίνεται όμως ότι έχουν κάνει, ανεξάρτητοι κι ελεύθεροι, τις επιλογές τους. Κοιτάζοντας το δικό τους συμφέρον. Το δικό μας πρόβλημα όμως δεν θα μας το λύσει ο Ολάντ, μη γελιόμαστε. Μόνοι μας θα φτιάξουμε το μέλλον μας. Με γνώμονα αυτό θα πρέπει να προχωρήσουμε με βήμα σίγουρο προς την κάλπη. Έχει μεγάλη σημασία το θετικό μήνυμα που θα εξαχθεί από τις εκλογές. Θυμηθείτε μόνον πόσες και πόσες φορές η οργή ή ο λαϊκισμός οδήγησε σε ατραπούς δαιδαλώδεις, με καταστροφικές συνέπειες το ελληνικό έθνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα