Τεταμένο το κλίμα εντός της συγκυβέρνησης

Συγκεκριμένα, την «αυλαία» σήμερα άνοιξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μιλώντας από το Ναύπλιο, σκλήρυνε τη στάση του ενόψει της αυριανής σύσκεψης των τριών και κλιμάκωσε τη ρητορική του για το ζήτημα της ΕΡΤ. «Δεν θα μας εγκλωβίσετε σε δίλημμα εκλογών» και «Να προσέχουν μην το μετανιώσουν» διαμήνυσε προς τους δύο κυβερνητικούς του εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο

και Φώτη Κουβέλη. Αναφορικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αμετακίνητος. «Είναι υποκρισία να μας λένε να κάνουμε πίσω» σημείωσε.

Το «γάντι» σήκωσε το ΠΑΣΟΚ το οποίο με ανακοίνωσή του σε έντονο ύφος τονίζει μεταξύ άλλων ότι «δεν δέχεται μαθήματα και υποδείξεις υπευθυνότητας και μεταρρυθμιστικής αποφασιστικότητας». Η Ιπποκράτους κάλεσε επίσης τον κ. Σαμαρά να μιλήσει με ειλικρίνεια υποστηρίζοντας ότι «η πρωταρχική ευθύνη για τη λειτουργία της κυβέρνησης και την κυβερνητική σταθερότητα βαραίνει τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Σαμαρά».

Επίσης υποστήριξε ότι στην κομματική εκδήλωσε όπου μίλησε σήμερα ο πρωθυπουργός «δόθηκε πρώιμος προεκλογικός τόνος» κάτι που «δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος προκειμένου να απευθυνθεί ο κ. Σαμαράς στους κυβερνητικούς του εταίρους».

Τη «σκυτάλη» πήρε η Δημοκρατική Αριστερά η οποία εξέδωσε με τη σειρά της μια σκληρή ανακοίνωση για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ναύπλιο, επιστρέφοντάς του το «μπαλάκι» της ευθύνης για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

«Η αντιμετώπιση της «αναδιοργάνωσης» της ΕΡΤ, όπως μονομερώς επέλεξε ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία, είναι απαράδεκτη» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ. «Το θέμα των τριβών έχει σχέση όχι μόνο με το ζήτημα της ΕΡΤ, αλλά και με συνολικότερα ζητήματα τα οποία έχουν αναδειχθεί ως ζητήματα διαφορετικών απόψεων, αλλά και αντιθέσεων που πρέπει να αντιμετωπίζονται. Ο κ Σαμαράς πρέπει να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική. Αν στην πράξη και στο λόγο – όπως με τη σημερινή εμπρηστική ομιλία του κ. Σαμαρά – παραμερίζονται οι κυβερνητικοί εταίροι, τότε η κυβερνητική συνοχή απειλείται» συνεχίζει.

Τέλος η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι «Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, αυτός θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής».

Οπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Κυριακής, η προγραμματισμένη για τις 18.00 σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 αύριο Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα