ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ EURO 2012

Η παρουσία της Εθνικής ομάδας στο euro 2012 έλαβε τέλος και το matrix24.gr κάνει τον απόλογισμό του ο οποίος είναι θετικός.

Τι κρατάμε

1.Τη θετικότατη έως ενθαρρυντική παρουσία νέων παιδιών όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο Κώστας Φορτούνης, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Γιάννης Μανιάτης. Προίκα για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση που είναι τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

2. Το πνεύμα μαχητικότητας που διακρίνει τουλάχιστον τα τελευταία οκτώ χρόνια αυτό το

σύνολο, στοιχείο που σε πολλές περιπτώσεις χάρισε βαθμούς και ψυχολογία. Χωρίς αυτό δεν θα είχε έρθει ποτέ η ισοφάριση ποτέ κόντρα στους Πολωνούς ούτε η μεγάλη νίκη-πρόκριση επί των Ρώσων.

3. Το ιδιαίτερα καλό κλίμα στις τάξεις της ομάδας, την ατμόσφαιρα οικογένειας και τις καλές σχέσεις μεταξύ των διεθνών. Βγήκε αυτό μέσα στο γήπεδο ειδικά στις στιγμές που η Εθνική βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά το παιχνίδι με την Τσεχία.

4. Τη δειλή αλλά αισθητή αλλαγή λογικής που αρχίζει να διέπει σιγά-σιγά την Εθνική. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διατηρεί το αμυντικό προφίλ του αλλά ο Φερνάντο Σάντος επιχειρεί να βάλει στοιχεία δημιουργικότητας και κατοχής της μπάλας που σταδιακά θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφονται οι παίκτες.

5. Φυσικά την πρόκριση στους “8″. Οπως και να έχει μία σημαντική διάκριση που δεν ανταποκρίνεται στο βαθμό προόδου (ή μάλλον στασιμότητας) του ελληνικού ποδοσφαίρου εν γένει.

Τι πετάμε

1. Τα πολλά και φθηνά ατομικά λάθη, κυρίως στην άμυνα, που στοίχισαν ακριβά τόσο στο παιχνίδι με την Τσεχία όσο και σ’ αυτό με τη Γερμανία.

2. Τις αναταράξεις που δημιούργησαν προς στιγμήν οι αντιδράσεις από την Ελλάδα για τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου και την επιστημονική επάρκεια του ιατρικό τιμ της ομάδας.

3. Το κακό αγωνιστικό πρόσωπο των δύο τερματοφυλάκων που χρησιμοποίησε ο Φερνάντο Σάντος. Του Κώστα Χαλκιά και του Μιχάλη Σηφάκη. Ειδικά ο πρώτος δεν χάρισε την παραμικρή εμπιστοσύνη.

4. Την επίσης μετριόταση απόδοση του Σωτήρη Νίνη όσο χρησιμοποιήθηκε. Ηταν φανερά επηρεασμένος από τη μακρά αγωνιστική του αποχή λόγω τραυματισμού.

5. Τις…περίεργες διατησίες, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι που τελικά στοίχισαν την πρώτη θέση του γκρουπ και κατά συνέπεια ένα καλύτερο σταύρωμα στα προημιτελικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα