Θρίαμβος της Μέρκελ, αλλά χωρίς αυτοδυναμία

Ως προσωπικός θρίαμβος της Άνγκελα Μέρκελ καταγράφεται η μεγάλη νίκη της στις γερμανικές εκλογές, καθώς έφτασε μια… ανάσα από την αυτοδυναμία. Πρόκειται για την τρίτη επανεκλογή της στην κυβέρνηση.

Οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) έλαβαν το 41,5% των ψήφων ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική καταμέτρηση των ψήφων στην Γερμανία. Την ίδια ώρα οι Φιλελεύθεροι του Φιλίπ Ρέσλερ φαίνεται να μένουν εκτός

Βουλής

Τα επίσημα αποτελέσματα πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στις 02:34 (ώρα Ελλάδας), οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συγκέντρωσαν ποσοστό 25,7%, ενώ η Αριστερά αναδείχθηκε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη με 8,6%. Οι Πράσινοι συγκέντρωσαν το 8,4% των ψήφων.

Εκτός Βουλής, όπως είχε προβλεφθεί ήδη από τα πρώτα έξιτ πολ, έμειναν οι Φιλελεύθεροι (FDP) που έλαβαν 4,8% και οι ευρωσκεπτικιστές της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), οι οποίοι ωστόσο μπορούν να είναι ικανοποιημένοι, καθώς, μόλις οκτώ μήνες από την ίδρυσή τους, συγκέντρωσαν ποσοστό 4,7%.

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις των ηγετικών ομάδων των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στη νέα Βουλή, προκειμένου να προσδιοριστεί η στάση τους στις συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα