Τι θα γίνει με τον Πάρι

Το ίδιο βράδυ ετέθη θέμα διαγραφής του από την «πράσινη ΚΟ», με βουλευτές να διαμαρτύρονται για το βάρος που σηκώνουν εκείνοι και …προφανώς δεν ισχύει για όλους. Εν τέλει όμως, επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις, δεδομένου ότι και ο αριθμός των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι πια περιορισμένος, με αποτέλεσμα κάθε απώλεια να θέτει σε κίνδυνο και την κυβερνητική συνοχή που στηρίζεται στην εύθραυστη πλειοψηφία των 155 βουλευτών συνολικά από ΝΔ

και ΠΑΣΟΚ. Η αντικατάστασή του όμως στην θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, υπονοείται περίπου ως δεδομένη από την Ιπποκράτους όταν διαμηνύει ότι «ο πρόεδρος του κόμματος διασφαλίζει πάντα την ενότητα και την αξιοπιστία της ΚΟ», ‘κλείνοντας το μάτι’ στους υπόλοιπους βουλευτές ότι έχουν δίκιο όταν λένε πως δεν μπορεί ο εκπρόσωπός τους στις κοινοβουλευτικές συζητήσεις να ‘σηκώνει δικό του μπαϊράκι’.

Χθες μάλιστα, δεν ήταν λίγοι όσοι περίμεναν την «αυτονόητη» κίνηση της παραίτησής του από τη θέση, από τον ίδιο τον Πάρι Κουκουλόπουλο, προκειμένου να διευκολύνει τον πρόεδρο του κόμματος. Αντ’ αυτού, ο βουλευτής Κοζάνης και επιστήθιος πολιτικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου, πέρασε στην …αντεπίθεση με ένα εμπρηστικό του ‘τιτίβισμα’ με το οποίο υπερασπιζόταν την αρνητική του ψήφο. «Η κρατικοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι μεταρρύθμιση …Τουρκομπαρόκ», έγραψε ο κ.Κουκουλόπουλος, προκαλώντας νέα δυσφορία στην Ιπποκράτους που την ίδια στιγμή επαίρεται για τις βελτιώσεις που πέτυχε στην αρχική διάταξη.

Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου λοιπόν, η αναζήτηση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου άρχισε, με το όνομα που κυκλοφόρησε περισσότερο να είναι αυτό του Φίλιππου Σαχινίδη, ο οποίος όμως έχει δύο φορές στο παρελθόν αρνηθεί τη θέση. Έτσι, οι όποιες κινήσεις αναμένονται είτε νωρίς σήμερα το πρωί, είτε τις …επόμενες μέρες, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναχωρεί σήμερα για ταξίδι – αστραπή στην Τουρκία και αμέσως μετά στην Μαγιόρκα, όπου θα βρεθεί με τριπλή ιδιότητα, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του υπουργού Εξωτερικών, αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μέλους της πολιτικής ευρωπαϊκής οικογένειας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, προκειμένου να συμμετάσχει σε ανεπίσημο φόρουμ πολιτικών, διπλωματών και προσωπικοτήτων από όλη την Ευρώπη, με αντικείμενο «Το Μέλλον της Ευρώπης».

Στη διήμερη συνάντηση που ξεκινάει σήμερα το απόγευμα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ενωμένη Ευρώπη, από την έξοδο από την κρίση μέσω της ανάπτυξης και της καταπολέμησης της ανεργίας, ιδίως των νέων, ως τις επείγουσες διαρθρωτικές αλλαγές στα κράτη-μέλη, την αύξηση των ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων και των ακραίων φωνών που απειλούν τη δημοκρατία, τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό και εθνικά κοινοβούλια κ.ο.κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα