Το «άφαντο» Playstation 4

Στην «παρουσίαση» το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη έγινε στην ουσία από πλευράς Sony μια προαναγγελία του Playstation 4. Με άλλα λόγια η νέα παιχνιδομηχανή της ιαπωνικής εταιρείας θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2013 και εκτός από έναν πανίσχυρο επεξεργαστή θα μπορεί να μοιράζεται ζωντανά τα αρχεία του, θα είναι

διαδραστικό, θα επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν με streaming παιχνίδια μέσω cloud και θα έχει καινοτόμο χειριστήριο με πεδίο αφής και κάμερα με ακριβέστερη αίσθηση του βάθους. Στη Νέα Υόρκη πάντως παρουσιάστηκαν απλώς τα νέα παιχνίδια Drive Club, The Witness και Killzone: Shadow Fall… Πάντως, το χειριστήριο της νέας κονσόλας, Dualshock 4, παρουσιάστηκε και εντυπωσίασε. Διαθέτει κάμερα ακριβείας, πεδίο αφής και πλήκτρο για άμεσο ανέβασμα στοιχείων στο δίκτυο.

Η Sony για λόγους στρατηγικής (και …φόβου του ανταγωνισμού) δεν έδειξε την ίδια την κονσόλα του Playstation 4, και δεν έδωσε ημερομηνία κυκλοφορίας. Ανέφερε ότι θα είναι διαθέσιμο στο τέλος του χρόνου και δεν ανακοίνωσε την τιμή του. Η νέα κονσόλα, εκτός από την πρόσβαση σε cloud, θα μπορεί να συνδέεται και με άλλες φορητές συσκευές του χρήστη, όπως tablets και smartphones, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν ως δεύτερη οθόνη. Η δε μνήμη του Playstation 4 θα είναι στα 8 GB και θα μπορεί να δίνει άμεση πρόσβαση με streaming σε περιεχόμενο παιχνιδιών του Playstation Vita. Απ’ την άλλη, εισάγει παίξιμο από απόσταση με το νέο χαρακτηριστικό «Remote Play». Το δίκτυο της νέας παιχνιδομηχανής θα επιτρέπει επίσης πρόσβαση στις υπηρεσίες video και μουσικής της Sony, στα Netflix, Hulu και Amazon όπως και στο Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα