Το ιστορικό τετ α τετ υπουργού με τον ανακριτή

Αν έλεγε κανείς στον Άκη Τσοχατζόπουλο ότι ο παλαιός του φίλος από τα χρόνια που και οι δυο βρίσκονταν στην κεντρική πολιτική σκηνή θα κινδύνευε να βρεθεί στον Κορυδαλλό, πάλι θα πίστευε πως πρόκειται για υποθετική σκάψει.

Οι ασκήσεις επί χάρτου όμως της ελληνικής δικογραφίας οδηγούν σήμερα τον Ντίνο Μιχαηλίδη τετ α τετ με τους ανακριτές Γαβριήλ Μάλλη και Γιάννη Σταυρόπουλο. Το συγκεκριμένο

ανακριτικό γραφείο διατηρεί και μια πρωτιά για τα δικαστικά χρονικά: μέσα σε ενάμιση χρόνο έχουν παρελάσει από την καρέκλα του κατηγορουμένου δυο πρώην Υπουργοί . Γεγονός καθόλου συνηθισμένο για τα δεδομένα της χώρας μας. Το κατηγορητήριο που θα επιχειρήσει να αντικρούσει σήμερα ο Ντίνος Μιχαηλίδης αφορά σε εκατομμύρια ευρώ που φέρονται να προέρχονται από ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατά την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Το σημερινό ραντεβού με τον ανακριτή είναι ιστορικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι για να εκδοθεί ο πρώην Υπουργός άλλαξε το Σύνταγμα μιας χώρας και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Την ίδια πορεία εξάλλου θα έχει εκτός απροόπτου και γιος του Μιχάλης Μιχαηλίδης ,ο οποίος ήταν βασικός δικαιούχος του λογαριασμού από τον οποίο πέρασαν ύποπτα εμβάσματα. Στόχος πατέρα και γιου να πείσουν ανακριτές και εισαγγελέα για την αθωότητα τους και κατ επέκταση να επανακτήσουν την προσωπική τους ελευθερία. Απάντηση στο ερώτημα έχουν μόνο οι δικαστές, που αφού ακούσουν σήμερα τον πρώτο κατηγορούμενο θα αποφασίσουν για την τύχη του, προοιωνίζοντας και όσα θα ακολουθήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα