Το κούρεμα αποτελεί κρυφή ελπίδα για την κυβέρνηση

07:40 3/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο πρόεδρος της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί ότι ένα νέο «κούρεμα» μπορεί να αποτελέσει λύση και υπογραμμίζει ότι «το χρέος μπορεί να γίνει βιώσιμο μόνο εάν ανακοπεί ο φαύλος της ανεξέλεγκτης ύφεσης και για να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας», προσθέτοντας: «Πρέπει να μας δοθεί η δυνατότητα να αρχίσουμε να αποπληρώσουμε το χρέος» και επανέλαβε την πρόταση για διαχείριση του χρέους

στα πρότυπα της Συνθήκης του 1953.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» , ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «το κούρεμα αποτελεί κρυφή ελπίδα για την κυβέρνηση ώστε να μπορέσει να ξελασπώσει», προεξοφλεί όμως ότι «δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα αν συνοδεύεται από το ξεπούλημα του δημόσιο πλούτου σε εξευτελιστικές τιμές».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «οραματίζεται στην Ελλάδα ως μια μεγάλη Ειδική Οικονομική Ζώνη» και ξεκαθαρίζει ότι «τα κοινωνικά αγαθά όπως το νερό ή η ενέργεια πρέπει να είναι υπό δημόσιο έλεγχο».

Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει: «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι δημόσιες, οικονομικά υγιείς και αποτελεσματικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και αντί των ιδιωτικοποιήσεων εμείς προτείνουμε συμπράξεις με εταιρείες άλλων χωρών δημόσιες ή ιδιωτικές με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών, την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και την αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα