ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Τη δικαστική οδό σκέφτονται να ακολουθήσουν αρκετοί γονείς των υποψηφίων στις πανελλαδικές, μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε με τη βαθμολόγηση της Φυσικής Κατεύθυνσης.

Χθες, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων πήρε πίσω την απόφασή της για ακύρωση του ερωτήματος Γ4 στη Φυσική, ανακοινώνοντας ότι το ερώτημα θα βαθμολογηθεί κανονικά.

Οι γονείς των μαθητών που έλυσαν το ερώτημα αντέδρασαν έντονα μετά την αρχική απόφαση, κάνοντας λόγο για αδικία, καθώς τα παιδιά τους κατάφεραν

να επιλύσουν την λάθος  διατυπωμένη ερώτηση. Μάλιστα, προσανατολίζονταν στο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, απόφαση στην οποία εμμένουν παρά το γεγονός ότι το ερώτημα δεν ακυρώνεται εντέλει.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα παιδιά επηρεάστηκαν αρνητικά εξαιτίας αυτού του προβλήματος και μειώθηκε η απόδοσή τους. Επισημαίνουν δε ότι η αρνητική επιρροή συνεχίζεται και στα υπόλοιπα μαθήματα στα οποία διαγωνίζονται.

Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι το κύριο επιχείρημά τους θα είναι ότι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων παραδέχεται την «ελλιπή διατύπωση» εξαιτίας της οποίας έσπευσε αρχικά να ακυρώσει το θέμα Γ4 της Φυσικής.

Οι αντιφατικές ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας έχουν προκαλέσει τρομερή αναστάτωση. Μερίδα των εκπαιδευτικών υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να ισχύσει η πάγια οδηγία της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, σύμφωνα με την οποία κάθε επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση ή λύση των ερωτημάτων είναι αποδεκτή και βαθμολογείται αναλόγως.

Ωστόσο, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών την περασμένη Παρασκευή, φαίνεται ότι πανικόβαλε το υπουργείο Παιδείας. Ορισμένοι εκπαιδευτικοί, πάντως, υποστηρίζουν ότι και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σήκωσε τους τόνους υπερβολικά, σε μια περίοδο που οι υποψήφιοι έχουν ανάγκη από ήρεμο κλίμα.

Αρχικά, τα μέλη της Επιτροπής Εξετάσεων θεωρούσαν ότι την άσκηση δεν θα την είχαν λύσει παρά ελάχιστοι υποψήφιοι και προχώρησαν στην ακύρωση του ερωτήματος. Ωστόσο, κατά την πρόχειρη βαθμολόγηση διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός υποψηφίων είχε προσεγγίσει θετικά την εν λόγω άσκηση και αν το ερώτημα ακυρωνόταν θα αδικούντα οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές.

Οι πανελλαδικές συνεχίζονται, αύριο, με την εξέταση της Ιστορίας θεωρητικής κατεύθυνσης, της Βιολογίας θετικής κατεύθυνσης, της Χημείας-Βιοχημείας τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) και των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).

Διαβάστε επίσης:

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ Γ4 ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα