ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ

Επισκέψεις από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δέχθηκε στο γραφείο του ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις και προσφέρουν χείρα βοηθείας προς την Ελλάδα.

Με την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών, κ. Lael Brainard και τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Christopher Smart, των ΗΠΑ, συναντήθηκε ο Γιώργος Ζανιάς.

Οι ΗΠΑ

φαίνεται να επιθυμούν ενεργότερο ρόλο στην ευρωπαϊκή κρίση, δεδομένου ότι οι δύο Αμερικανοί υπουργοί επισκέφτηκαν τον Έλληνα υπουργό  Οικονομικών για να συζητήσουν για την πορεία της ελληνικής Οικονομίας.

Αν και μετά τη συνάντηση δεν ακολούθησαν επίσημες ανακοινώσεις, στο τραπέζι της συζήτησης ετέθη η κατάσταση που διαμορφώνεται στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία.

Η Αμερικανίδα υφυπουργός έχει επανειλημμένως εκφράσει τις ανησυχίες της για την έκβαση της ελληνικής κρίσεως, επειδή επηρεάζει έντονα και την αμερικανική οικονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, στην Ουάσιγκτον προετοιμάζονται ήδη για εκλογές στα τέλη του έτους και ο πρόεδρος Ομπάμα θα ήθελε να προλάβει καταστάσεις.

Εκτός από τις ανησυχίες της η κ. Brainard εξέφρασε τη διάθεση για ενεργότερη στήριξη εκ μέρους των ΗΠΑ σε θέματα Ανάπτυξης και επενδύσεων, ενώ συζητήθηκε και ο ρόλος που θα διαδραματίσει στο εξής το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο οποίο οι ΗΠΑ διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα