Το πιστοποιητικό της ντροπής

15:24 1/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Αναχρονιστικό κατάλοιπο που παραπέμπει σε άλλες εποχές αποτελεί το «Ινστιτούτο Πιστοποίησης Παρθενίας» στη Γεωργία. Δεκάδες φεμινίστριες διαδήλωσαν στην Τιφλίδα διαμαρτυρόμενες για την διαιώνιση της προκατάληψης εναντίον του γυναικείου φύλου.

Το εν λόγω ινστιτούτο επηρεάζει άμεσα τη ζωή πολλών γυναικών στη Γεωργία, καθώς κάθε χρόνο περίπου 200 κοπέλες απευθύνονται σε αυτό, για την απόκτηση του πιστοποιητικού παρθενίας. Τα

ποσά που καταβάλλονται στο ίδρυμα είναι αρκετά υψηλά, ενώ πολλές φορές το χαρτί αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός γάμου.

«Καταλαβαίνω ότι η Γεωργία είναι μια πατριαρχική χώρα. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται το επονομαζόμενο όργανο της παρθενίας. Είναι απαράδεκτο το κράτος να ενθαρρύνει τη διάκριση σε βάρος των γυναικών, την καταχρηστική μεταχείριση των γυναικών. Πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε, όταν ένα ανθρώπινο ον πρέπει να πάρει ένα πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει την παρθενιά του; Αυτό σημαίνει ήδη ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη προς αυτήν, σημαίνει ότι έχει γίνει αντικείμενο ψυχολογικής πίεσης και βίας. Έχει ήδη γίνει θύμα», λέει μια διαδηλώτρια.

Παρά τις καταγγελίες των διαδηλωτών για επιχορηγήσεις του ιδρύματος από δημόσιο χρήμα, το επίσημο κράτος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Πηγή gr.euronews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα