Το στοίχημα ενός πρώην Υπουργού με τη Δικαιοσύνη

07:56 9/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης είναι ο πρώτος πρώην Υπουργός, ο οποίος παραδίδεται στην ελληνική Δικαιοσύνη να λογοδοτήσει για ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος σχετικά με την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων. Πριν την απόφαση παράδοσής του χρειάστηκε να αλλάξει το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας του και να ακολουθήσουν δυο θετικές αποφάσεις των δικαστηρίων της Κύπρου.

Την Τετάρτη το πρωί μετά απ’ όλα αυτά ο πρώην Υπουργός, που δεν εμφανίστηκε

όταν τον κάλεσε σε απολογία ο ανακριτής Γαβριήλ Μάλλης, θα κάνει τον προβλεπόμενο από τη δικονομία κύκλο στα ελληνικά δικαστήρια. Πρώτα στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψής του και μετά στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Εκεί θα βρεθεί ενώπιον ενωπίω με τον ανακριτή που τον κάλεσε σε απολογία, αλλά ο πρώην Υπουργός που υποστηρίζει ότι είναι αθώος επέλεξε να μην εμφανιστεί και να μη δώσει εξηγήσεις για όσα του αποδίδονται.

Το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι να πείσει την ώρα της απολογία του τον ανακριτή και την εισαγγελέα ότι δεν έχει καμία σχέση με ροή μαύρου χρήματος και μεταφορά μαύρης βαλίτσας. Και αυτό γιατί μετά την απολογία του οι δικαστές είναι εκείνοι που κρατάνε στα χέρια τους την τύχη άλλου ένα πρώην Υπουργού, μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Και από τη δική τους απόφαση εξαρτάται αν ο Ντίνος Μιχαηλίδης επιστρέψει στην Κύπρο η οδηγηθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Keywords
Τυχαία Θέματα