ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ (;) ΟΛΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

08:45 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Να ρίξει τους τόνους επιχειρεί τώρα η Ιπποκράτους, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διαμηνύει ότι θέλει όλα τα στελέχη κοντά του, να εφαρμόσουν από κοινού την στρατηγική που παρουσίασε το κόμμα προεκλογικά. Με αυτήν όμως, είναι γνωστό ότι πολλοί «κορυφαίοι» διαφωνούν…
Να αφήσει πίσω του την «τρικυμία» της προηγούμενης εβδομάδας επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

να επιχειρεί να ρίξει τους τόνους. Επιμένοντας στο σχέδιο οργανωμένης αμφισβήτησής του, συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι ο ίδιος δεν θα ανακυκλώσει την συζήτηση για τα εσωκομματικά, καλώντας αντίθετα όλους σε συμπόρευση.

Οι ίδιοι σημειώνουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει όλα τα στελέχη κοντά του στην πορεία προς την ανασύσταση του κόμματος, καθώς και σε αυτή του ΠΑΣΟΚ μέσα στην κυβέρνηση, κατανοώντας μάλιστα πόσο «δύσκολη είναι η νέα εποχή για στελέχη που συνηθισμένα σε “άλλους ρόλους”, βρίσκονται τώρα εκτός κυβέρνησης ή και εκτός Βουλής» και καλώντας όλους να εφαρμόσουν με συνέπεια την στρατηγική που παρουσιάστηκε προεκλογικά στον λαό από το ΠΑΣΟΚ. Η αιχμή στρέφεται κατά των κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδου (ο οποίος έχει από καιρό διαμηνύσει ότι διαφωνεί με την στρατηγική του κόμματος) και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που διαφωνούσαν εξ αρχής με την μη συμμετοχή «πρωτοκλασάτων» του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, αλλά και της Άννας Διαμαντοπούλου,που δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αιχμές και κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, με στελέχη της Ιπποκράτους να τονίζουν με κάθε ευκαιρία τις «φειδωλές προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ», εξαιτίας του κόστους που πλήρωσε από την «ανακολουθία» μεταξύ του προεκλογικού λόγου του 2009 και των όσων επακολούθησαν…

Αύριο, πάντως, και λίγο πριν ξεκινήσει επισήμως η περίοδος διακοπών για τον πρόεδρο και τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Βενιζέλος συγκαλεί την Οργανωτική Γραμματεία του κόμματος, για να παρουσιάσει τα επόμενα βήματα της πολιτικής και οργανωτικής ανασύστασης της παράταξης. Σκοπεύει ακόμα να ορίσει υπευθύνους σε περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο, καθώς και να συγκροτήσει τους απαραίτητους τομείς που θα συμβάλουν οργανωτικά στην πορεία προς το Συνέδριο. Επικρατέστερος για τη θέση του υπευθύνου της Γραμματείας Επικοινωνίας του κόμματος είναι ο στενός του συνεργάτης Γιάννης Δατσέρης, ενώ για τον τομέα Παρακολούθησης του Κυβερνητικού Έργου ο Χρήστος Πρωτόπαπας. Επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ –ο προσανατολισμός του οποίου θα τεθεί επίσης επί τάπητος- αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρώην υπουργός Ναπολέων Μαραβέγιας, ενώ οδηγίες θα δοθούν και στην πενταμελή επιτροπή (αποτελούμενη από τους κ.κ. Κώστα Σκανδαλίδη, Μίμη Ανδρουλάκη, Πέτρο Ευθυμίου, Πάρι Κουκουλόπουλο και Νίκο Ανδρουλάκη) διαλόγου με τους όμορους χώρους ενόψει ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα