ΤΡΕΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΣΚ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Συνεχίζονται οι προβολές των ταινιών στις «Νύχτες Πρεμιέρας» και το Matrix24 προτείνει στους αναγνώστες του τρία φιλμ ιδιαίτερης αισθητικής και θεματολογίας. 

Της Χαράς Ιωάννου

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012: Η Ασφάλειά Σας Δεν Είναι Εγγυημένη

Η πρώτη μικρού μήκους ταινία του, το «Home Base», έχει δεχτεί περισσότερα από 20 εκατομμύρια χτυπήματα στο διαδίκτυο από το 2002. Εκτός από σκηνοθέτης δραστηριοποιείται και ως σεναριογράφος, ενώ συνεργάζεται με εταιρείες όπως η DreamWorks και η Sony.

Ζει στο Βερμόντ, με τη γυναίκα και τον γιο του.

«ΖΗΤΕΙΤΑΙ: Κάποιος να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο μαζί μου. Δεν είναι αστείο. Θα πληρωθείτε μόλις γυρίσουμε. Πρέπει να φέρετε τα δικά σας όπλα. Το έχω ξανακάνει μόνο μια φορά ακόμη. Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ.» Τρεις δημοσιογράφοι διαβάζουν την παραπάνω αγγελία και αποφασίζουν να ανακαλύψουν τον ανώνυμο συντάκτη της ώστε να γράψουν ένα άρθρο για την περίπτωσή του. Γρήγορα φτάνουν στα ίχνη του Κένεθ, ενός αινιγματικού άντρα, τον οποίο αναλαμβάνει να προσεγγίσει η γυναίκα της παρέας, η Ντάριους. Οσο περισσότερο όμως η νεαρή δημοσιογράφος εισχωρεί στην ζωή του Κένεθ, τόσο λιγότερο μπορεί κάποιος να προστατεύσει τη σωματική και, κυρίως, τη συναισθηματική της ακεραιότητα. Ο Ντέρεκ Κόνελι, στο ντεμπούτο του στη μυθοπλασία, βρίσκει τη χρυσή τομή μεταξύ κωμωδίας και ρομάντζου και με την προσθήκη μιας διακριτικής sci-fi πινελιάς δημιουργεί μια ανατρεπτική κομεντί, που αρνείται να ακολουθήσει το συνταγολόγιο του είδους. Στo πλευρό του, ο Μαρκ Ντιπλάς και η Ομπρεϊ Πλάζα με τις φρέσκιες ερμηνείες και τις σπαρταριστές ατάκες τους μπορεί να μην εγγυούνται για την ασφάλειά σας αλλά μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα σταματήσετε να γελάτε.

INFO: 17:45, Ideal

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012: Μαθήματα Ενηλικίωσης

Μόνιμα καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι για ολόκληρη την ζωή του, ένας καλόκαρδος 38χρονος άντρας δίχως καμία απολύτως ερωτική εμπειρία αποφασίζει να γνωρίσει μια επαγγελματία σεξουαλική θεραπεύτρια, η οποία αναλαμβάνει μέσα σε λίγες συνεδρίες να τον μυήσει σε άγνωστες και ανεξερεύνητες σε αυτόν περιοχές της ηδονής και του πόθου. Ο σκηνοθέτης Μπεν Λιούιν παίρνει αυτή την απίστευτη μα παντελώς αληθινή ιστορία και τη μετατρέπει σε μια γλυκόπικρη, χιουμοριστικά αρωματισμένη και συγκινητική κομεντί πάνω στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα και την διαρκή θέληση για ζωή κόντρα στις μεγαλύτερες αντιξοότητες. Βραβείο Κοινού στο πρόσφατο Φεστιβάλ του Σάντανς και σίγουρος διεκδικητής αρκετών χρυσών αγαλματιδίων στα επερχόμενα Oσκαρ

INFO: 22:15, Odeon Opera

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012: Μια Υπεραπλούστευση της Ομορφιάς Tης

Ο Τέρενς Νανς περιγράφει την ίδια την ταινία του ως «ένα ταξίδι αυτογνωσίας μέσα από την εμπειρία της αγάπης». Στην πραγματικότητα, η πρώτη του απόπειρα στη γλυκά επώδυνη περιπέτεια της μεγάλου μήκους ταινίας είναι μία εμπειρία καθεαυτή, που μπορεί να περιγραφεί περισσότερο ως βίωμα, παρά ως κομμάτι συμβατικά αφηγηματικού σινεμά. Ο τριαντάχρονος δανδής με τη χαρακτηρι

Keywords
Τυχαία Θέματα